Nederlandse Tafeltennisbond

Eredivisies tafeltennis

Dames De Treffers en heren Heerlen promoveren naar Eredivisies tafeltennis

De dames van De Treffers Roelofarendsveen en de heren van Agin Otten Heerlen zijn zaterdag gepromoveerd naar de Eredivisie tafeltennis. Beide teams wisten hun promotieduel tussen de kampioenen van de eerste divisie te winnen.

De Heerlense dames domineren zowel de Europese als nationale tafeltenniscompetitie. Voor de eerste keer in de historie spelen nu ook de heren op het hoogste niveau. Onder leiding van oud-Oranjespeler Michiel Janssen en ex-jeugdinternational Ken van Gellekom was het team in Oss oppermachtig tegen Tafeltennis Zwolle (6-2).

Janssen was tegen Zwolle goed voor drie overwinningen en maakte ook het beslissende punt tegen Robert-Jan van der Heijden. Die was nog wel te sterk voor Eric-Jan Ververs en pakte samen met Paralympisch deelnemer Gerben Last het andere punt via het dubbelspel.

Swift Deventer begon vooraf in Soest als lichte favoriet aan het duel met De Treffers Roelofarendsveen. De dames uit Overijssel kwamen in het voorjaar van 2008 nog uit in de Eredivisie, maar slaagden er niet in om hun status in promotie om te zetten.

Judith Kuyf, Celine Moorman en Nancy Tsai waren met 6-2 te sterk voor Swift. Het team van De Treffers krijgt volgend jaar in de Eredivisie versterking van Maaike Dekkers van het gedegradeerde TOGB.

Beide verliezende teams hebben volgende week zaterdag nog een kans om te promoveren als zij het opnemen tegen de nummers zeven van het afgelopen Eredivisieseizoen. Swift strijdt met TTV Hilversum voor één plek op het hoogste niveau. Tafeltennis Zwolle duelleert met Messchendorp Pallet uit Harkstede.

Uitslagen Eredivisie, zaterdag 6 december

Promotieduels voor één plaats in Eredivisie
Dames: De Treffers (R) - Swift-D 6-2
Heren: Agin Otten Heerlen - Tafeltennis Zwolle 6-2


Programma Eredivisie, zaterdag 13 december

Promotie/degradatieduels voor één plaats in Eredivisie
Dames: TTV Hilversum - Swift-D
Heren: Messchendorp Pallet - Tafeltennis Zwolle

NTTB/HH