NCRV

Themakanaal Geloven

Tijd voor samen thema in de maand december

Vanaf zondag 7 december

18.00 uur

Met Doekle Terpstra, Inez van Oord en Sabri Saad el Hamus

Onder de titel Tijd voor samen brengt het themakanaal Geloven vanaf 7 december een bijzondere en gevarieerde programmering. Zo laten Inez van Oord, Doekle Terpstra en Sabri Saad el Hamus hun licht schijnen over Kerst.

De decembermaand is voor verschillende religieuzen in Nederland een bijzondere maand. In december komen moslims bij elkaar voor het offerfeest, vieren joden samen Chanoeka en staan christenen stil bij de geboorte van Jezus. Daarnaast is het ook een maand waarin wij als drukke Nederlanders erin slagen om tijd samen door te brengen. Waar het in ons hectische dagelijkse leven niet lukt de agendaâs op elkaar af te stemmen, komen we er in de kerstmaand wel aan toe om tijd te maken voor elkaar.

Op Geloven vormt Tijd voor samen de leidraad voor een zeer gevarieerde decemberprogrammering.

Naast de speciale reportages met Doekle Terpstra, Inez van oord en Sabri Saad el Hamus,

is er aandacht voor het jaarlijks terugkerende Volgspot Kerstconcert. Hierin maken Joris Linssen, zijn band Caramba en Alderliefste dit jaar hun opwachting. De filmpjes van de finalisten van het 48 Hour project tonen een eigentijdse invulling van het thema Tijd voor samen. Het gaat hierbij om kerstfilms die in 48 uur zijn gemaakt door filmmakers, op uitnodiging van de NCRV.

Ook Herman van Veen ontbreekt niet met een speciaal programma met Kerst als rode draad: Herman van Veen vertelt van Kerst?

Het themakanaal Geloven is te ontvangen door digitale abonnees van @Home, Casema, Multikabel, Delta en Caiway. Geloven vormt onderdeel van het Nederland 4-pakket van de Nederlandse Publieke Omroep en wordt gemaakt door de NCRV, in nauwe samenwerking met de omroepen IKON, KRO/

RKK, Joodse Omroep, NIO, NMO, OHM, ZvK en BOS.

Op http://geloven.ncrv.nl zijn de uitzendingen ook online te zien.