Thomas Berge nieuwe CliniClowns goodwill-ambassadeur op jubileumeditie

27/11/2008 15:43

Cliniclowns Nederland

Op 7 december organiseert CliniClowns voor de 5e keer een groots gala in Studio 21 voor ruim 350 zieke en/of gehandicapte kinderen en hun familie. Dit 'Gala van de Gouden Neus' staat in het teken van diverse awardsuitreikingen. Een hoogtepunt op het gala is het optreden en daarmee presenteren van Thomas Berge als nieuwe goodwill-ambassadeur van CliniClowns Nederland.

CliniClowns Nederland is erg blij met het feit dat Thomas het werk van CliniClowns een warm hart toedraagt en goodwill-ambassadeur voor de organisatie is. Thomas is al zeer bekend met CliniClowns. Zo heeft hij dit jaar opgetreden op Pop4Kids, de serie popconcerten die in samenwerking met Energy for All worden georganiseerd voor zieke en/of gehandicapte kinderen en hun familie. Thomas: "Het geeft ongelooflijk veel voldoening wanneer ik de blije gezichtjes van kinderen en hun ouders zie, als ik tijdens de door CliniClowns georganiseerde evenementen voor ze optreed, ze in het ziekenhuis bezoek, of zelfs maar gewoon met ze praat. Deze kinderen en hun familie verdienen gewoon de aandacht en het plezier dat de CliniClowns ze geven. Ik wil me hier als ambassadeur van CliniClowns heel erg graag voor inzetten." Samen met Thomas wil CliniClowns het werk nog bekender maken, zodat we de komende jaren meer zieke en/of gehandicapte kinderen kunnen bereiken.

Het Awardsgala is een uniek evenement voor ruim 350 zieke en/of gehandicapte kinderen en hun familie, om hen zo op verrassende wijze in het zonnetje te zetten. Tijdens de spetterende show met in de hoofdrol de CliniClowns Dikkie, Pop en Kwieb, worden er diverse Awards uitgereikt, zoals die voor het beste optreden en de beste actievoerder. De kinderen bepalen wie er met de Gouden Neuzen naar huis gaan. De show bevat een spannende verhaallijn afgewisseld met optredens van Thomas Berge, Djumbo, Nederlands Kampioen Jongleren Niels Duinker,Typhoon & Muppetstuff en de Hustle Kids.

Thomas Berge

Thomas Berge geniet enorme bekendheid in Nederland. Hij is vanaf 11-jarige jongen al actief in de showbusiness en start zijn carrière in de musical 'Olivier'. Vanaf 2006 breekt hij definitief door. In 2007 treedt hij op in shows als 'Sterren dansen op het ijs' en 'Just the two of us'. Als logisch vervolg hierop staat hij inmiddels op grote concertpodia.

Stichting CliniClowns Nederland

Stichting CliniClowns Nederland biedt kinderen met een ziekte en/of handicap afleiding en plezier. De CliniClowns laten hen weer even baas zijn over hun eigen situatie. Momenteel spelen meer dan 60 speciaal opgeleide professionele CliniClowns in ruim 110 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Wanneer de CliniClowns niet in het ziekenhuis aanwezig zijn, kunnen kinderen nog steeds in de clownswereld terecht. Door de interactieve CliniClowns Speelkoffer in het ziekenhuis, de spannende online belevingswereld Neuzenroode.nl voor kinderen die thuis worden verzorgd en door verschillende clowneske evenementen voor kinderen en hun gezin, zoals het Gala en de Theatertour.





http://www.cliniclowns.nl