Ingezonden persbericht



Datum 5 december 2008

Kijkje in de keuken van Kanaleneiland

In navolging van kookboeken voor de wijken Overvecht, Zuilen en Leidsche Rijn krijgt nu ook Kanaleneiland een eigen kookboek: 'Smakelijk Kanaleneiland' met persoonlijke recepten en verhalen uit deze kleurrijke wijk. Wijkwethouder Marka Spit reikt het eerste exemplaar van het kookboek aanstaande zondag 7 december om 15.00 uur uit aan vertegenwoordigers van initiatieven in de wijk die het samen eten en daarmee de sociale binding in de wijk bevorderen. Daarna is er gelegenheid hapjes uit het boek te proeven en kennis te maken met bewoners.

Wijkwethouder Marka Spit is blij met het initiatief van Utrechtse onderneemsters Nikki Schipper en Puck 't Hart voor het kookboek Smakelijk Kanaleneiland . "Kanaleneiland is een van de krachtwijken in Utrecht waarin de gemeente samen met bewoners, corporaties en ondernemers hard werkt aan de problemen in de wijk. Het is goed om met dit kookboek een positief geluid te laten horen en het versterkt de sociale binding in de wijk. Ik zou graag zien dat bewoners elkaar eens uitnodigen om te komen eten."

Vijftig mensen van verschillende nationaliteiten hebben aan de recepten en interviews in het kookboek meegewerkt. Waaronder: Houria (Al Amal), Hatisch Sevinç Can (coördinatrice kinderspeelgroep), Fabrizio Perini (buurtbeheerder Portaal), Rick van Rooijen (opbouwwerker) en Arie de Bruin ('t Kaasfestival). Het kookboek bevat ook gezonde adviezen van Aveant.