Ingezonden persbericht
Datum 5 december 2008
Kijkje in de keuken van Kanaleneiland
In navolging van kookboeken voor de wijken Overvecht, Zuilen en
Leidsche Rijn krijgt nu ook Kanaleneiland een eigen kookboek:
'Smakelijk Kanaleneiland' met persoonlijke recepten en verhalen uit
deze kleurrijke wijk. Wijkwethouder Marka Spit reikt het eerste
exemplaar van het kookboek aanstaande zondag 7 december om 15.00 uur
uit aan vertegenwoordigers van initiatieven in de wijk die het samen
eten en daarmee de sociale binding in de wijk bevorderen. Daarna is er
gelegenheid hapjes uit het boek te proeven en kennis te maken met
bewoners.
Wijkwethouder Marka Spit is blij met het initiatief van Utrechtse
onderneemsters Nikki Schipper en Puck 't Hart voor het kookboek
Smakelijk Kanaleneiland . "Kanaleneiland is een van de krachtwijken in
Utrecht waarin de gemeente samen met bewoners, corporaties en
ondernemers hard werkt aan de problemen in de wijk. Het is goed om met
dit kookboek een positief geluid te laten horen en het versterkt de
sociale binding in de wijk. Ik zou graag zien dat bewoners elkaar eens
uitnodigen om te komen eten."
Vijftig mensen van verschillende nationaliteiten hebben aan de
recepten en interviews in het kookboek meegewerkt. Waaronder: Houria
(Al Amal), Hatisch Sevinç Can (coördinatrice kinderspeelgroep),
Fabrizio Perini (buurtbeheerder Portaal), Rick van Rooijen
(opbouwwerker) en Arie de Bruin ('t Kaasfestival). Het kookboek bevat
ook gezonde adviezen van Aveant.