Ingezonden persbericht



---

*OPZWEPENDE GARAGEROCK VAN THE DIRTBOMBS (US) IN WATERFRONT 7-12-2008*

*The Dirtbombs *is één van Detroits laatste echte garage bands. Met hun mix van garagerock, punk en soul zijn ze een ware sensatie. De band heeft op het legendarische "In The Red" label al veel platen uitgebracht. Eerder dit jaar is het album "We Have You Surrounded" verschenen. Hun werk was nog nooit zo dansbaar, wat met name te danken is aan het ritme, dat een steeds belangrijkere plaats inneemt. Met de soulvolle stem van frontman Mick Collins (The Gories, Blacktop geven The Dirtbombs elke show vol gas. Een band om niet te missen, want The Dirtbombs is gewoonweg één van de beste, puurste en rauwste rock ´n roll bands die er momenteel rondlopen.

Het gonst al enig tijs in Dordrecht en omstreken. Vol lof wordt er gesproken over Jordi "Duende" Ariza Lora en Victor Brandt, die beter bekend staan als *The Death Letters*. The Death Letters omschrijven hun muziek graag als Rock/Blues met Hard Rock, Country, Pop en Punk invloeden. Er zijn invloeden terug te horen van o.a. The Black Keys, The Datsuns, John Lee Hooker, Son House, Hank Williams en John Frusciante. Hun in eigen beheer uitgebrachte EP "Play it like you mean it" ligt nu al een tijdje in de winkels. Wild enthousiast zijn degene die het duo live gezien hebben over hun energieke show.

*Beyond Lickin' *speelt surf en een beetje sixties garage en ze maken daar een heel fijne mix van. Het trio kom uit Pernis en heeft naast een album op Stardumb Records al ettelijke singles opgenomen en uitgebracht op diverse labels. De bandleden zijn ook bekend van The Perverts en de Nederbietels en hebben een stevige connectie met The Apers is. Surf, garage, trash, rock 'n roll, punk en vuige beat, het struikelt over elkaar en hijgt en kreunt in het moordende tempo waar je U tegen zegt.

*Datum: zondag 7 december
Toegang: ¤ 10,-
Deur open: 19:00
Locatie: WaterFront / grote zaal
Meer info: www.thedirtbombs.net / www.myspace.com/thedeathlettersrock / www.myspace.com/beyondlickin / www.waterfront.nl Tickets: Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Receptie, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl*
---

*voor de redactie
*Voor meer informatie en of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

Valesca Mulder (communicatie)
valesca@waterfront.nl / 010-2010980

Jet Baan (medewerker communicatie)
jet@waterfront.nl

---

--
WaterFront publiciteit: Valesca Mulder
valesca@waterfront.nl
http://www.waterfront.nl/
Boompjeskade 15 - 3011XE Rotterdam - Nederland
tel. kantoor 010-2010980
(ik ben op ma/ di/ wo/ do aanwezig op kantoor)