Gemeente Dordrecht

BluefisHbrother speelt akoestisch in Dordrecht

Met try-out praatprogramma 'Over kunst gesproken'

BluefisH staat voor rockende gitaren, snoeiharde en snelle drumslagen en een meerstemmige samenzang van de drie broers Teekens. De band, die in 1996 opgericht, bestaat uit Geert, Maarten en Ofke Teekens. Zij maken melodieuze pop-rock & roll, waarvan zelfs het grootste chagrijn vrolijk wordt.

Behalve op elkaar ingespeeld zijn, heeft het broederschap nog een ander groot voordeel: de stemmen harmoniëren als vanzelf. De expressieve drummer Geert komt net even wat ruiger uit de hoek dan zanger Maarten die een aangenaam hoog trillertje in zijn stem heeft. De diepgewortelde liefde voor rock 'n roll, gecombineerd met zoete vocale harmonieën, geven BluefisH net datgene waardoor het een band is waar je zeker meer van wilt horen. Eind oktober dit jaar lanceerde de band de nieuwe singel You and Me.

'Over kunst gesproken'
De koffieconcertserie in de Kunstkerk is opgezet als try-out podium. Op 7 december wordt dit uitgebreid met een voor de eerste maal uit te zenden (semi) live culturele praatprogramma 'over Kunst gesproken '. Maar ten Verhoef, directeur van schouwburg Kunstmin, ontvangt twee gasten die actief zijn op cultureel gebied in Dordrecht, Joop Teuteberg en Maria Croese.

Een gevarieerd programma waarbij gesprek en muziek elkaar afwisselen. De laatste dertig minuten speelt BluefisH ononderbroken.

BluefisH Brothers. Kunstkerk, Koffieconcert, 7 december. Aanvang 12.00 uur.

Datum 3 december 2008
Redactie Marianne van Rijsbergen
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen
T (078) 639 69 01