Politie Drenthe

Zondag

Emmen, 07-12-2008

Rijbewijs ingenomen na aanrijding

ASSEN Zaterdagmiddag heeft de politie het rijbewijs ingenomen van een 51-jarige Assenaar. Hij had op de Vestesingel een aanrijding veroorzaakt. Hij was met zijn auto achter op een andere auto gereden, bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Assen. De man maakte een verwarde indruk en gaf zelf aan dat hij diverse medicijnen gebruikte. Toen hij zijn auto wilde wegzetten veroorzaakte hij bijna weer een aanrijding, onder de ogen van de agenten. Daarop is zijn rijbewijs ingenomen en wordt de man bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen aangemeld voor een hernieuwd onderzoek. (08-197750)

Met drank op tegen de boom

PEIZE Zaterdagnacht reed een 20-jarige automobilist uit Boschoord over de Hoofdstraat in Peize. Daar ging hij in een bocht rechtdoor en botste tegen een boom. Na dit ongeval ging hij er vandoor maar met behulp van getuigen kon de politie de man aanhouden. Hij had gedronken, 0,8 promille. Daarbij was hij zijn rijbewijs al eerder kwijtgeraakt en was hem de rijbevoegdheid door de rechter ontzegd tot februari volgend jaar. Binnenkort mag hij opnieuw verschijnen bij de Politierechter. (08-197829)

Auto te water

MEPPEL Zaterdagmiddag reed een 48-jarige man uit Ruinerwold met zijn auto over de Reggersweg. Hij raakte daar door onduidelijke oorzaak in de rechterberm en kwam aan het slingeren. Vervolgens raakte hij de controle over de auto kwijt en kwam in de sloot terecht. De bestuurder bleef ongedeerd. (08-197713)

Alcohol in het verkeer

NIEUW BUINEN Zaterdagavond reed een 49-jarige man uit Nieuw Buinen over het Noorderdiep terwijl hij had gedronken. Bij de blaastest scoorde hij ruim twee promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (08-197774)

ASSEN Zaterdagnacht reed een 23-jarige Assenaar met zijn auto over de Stadhouderslaan. Bij controle bleek dat hij had gedronken. De blaastest kwam uit op 0,9 promille. (08-197848)

Zaterdagnacht reed een 18-jarige Assenaar met zijn auto over de A28 en kwam daar naast de weg in een greppel terecht. Hij had gedronken en bleek een promillage van 0,85 te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd omdat hij beginnend bestuurder is. (08-197872)

Aanhouding na diefstal koets bij manege

MEPPEL Zaterdagnacht zag een 22-jarige man uit Meppel op de Lepelaar vier jongens lopen met een koets. Toen hij ze aansprak, sloegen ze op de vlucht. Hij ging er achter aan terwijl zijn vriendin de politie belde. Toen de agenten ter plaatse kwamen had de melder een van de daders vast. Agenten konden hem overnemen. Deze verdachte, een 17-jarige jongen uit Nijeveen, is voor een nader onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt waar de koets thuishoort en wie de drie andere daders zijn. (08-197862)

Verdachte op heterdaad aangehouden bij poging auto-inbraak

EMMEN Zaterdagnacht kreeg de politie en melding dat een man zich verdacht gedroeg bij geparkeerde autos bij het winkelcentrum aan de Statenweg. Agenten gingen te voet op zoek. Daarbij troffen ze een onbekende man aan, die zich probeerde te verstoppen tussen de geparkeerde autos. Hij had inbrekersgereedschappen bij zich. De man, van wie nog geen persoonsgegevens bekend zijn, is ondanks zijn verzet aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek. (08-197821)

Politie onderzoekt inbraken en insluiping

ZUIDLAREN Vrijdagmiddag zag de eigenaar van een winkel aan de Stationsweg tot zijn stomme verbazing een onbekende man met een tas uit het magazijn van zijn winkel komen. Toen hij hem aansprak sloeg de man op de vlucht. De tas liet hij achter. De tientallen sloffen met rookartikelen die in de tas zaten, konden weer terug waar ze thuishoorden. Een zoekactie naar de dader leverde tot dusver niets op. (08-197724)

Vrijdagnacht is ingebroken in een winkelpand aan de Stationsweg. De dader is binnengekomen door het slot van de voordeur te forceren. Uit de winkel is een geldbedrag gestolen. (08-197641)

Een winkel er vlak naast is ook bezocht. Op dezelfde wijze kwam de dader hier binnen, maar hier is niets gestolen.

Winkeldief aangehouden

ASSEN Zaterdagmorgen is een 41-jarige man uit Appelscha aangehouden in een winkel in de Oudestraat. Hij had een paar sportschoenen gestolen. Het leverde hem na verhoor een boete op van 150 Euro. (08-197668)

Aanhouding na huiselijk geweld

DALEN Zaterdagnacht heeft de politie een 32-jarige man uit Friesland aangehouden in een vakantiewoning aan de Reindersdijk. De man had zijn vrouw mishandeld. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld. (08-197831)

Vervelende wildplasser aangehouden

HOOGEVEEN Zaterdagnacht heeft de politie een 34-jarige man uit Hoogeveen aangehouden in de Grote Kerkstraat. Hij stond klaar om te gaan plassen op straat. Agenten waarschuwden hem dat hij een boete zou krijgen als hij het toch deed. Daarop draaide hij zich naar de agenten liet ook zijn onderbroek zakken. Daarop hebben de agenten de man aangehouden wegens schennispleging. Daarbij pleegde hij verzet. Voor beide zaken krijgt hij een proces-verbaal. (08-197816)

Aangehouden met vuurwerkpistool

DALEN Zaterdagmiddag heeft de politie op de Achterloo een 20-jarige Emmenaar aangehouden. Hij werd daar gecontroleerd en bleek in het bezit van een vuurwerkrevolver. Deze had hij kort tevoren in Duitsland gekocht. De revolver met munitie is in beslag genomen. (08-197684)

Politie treedt op tegen vechtpartijen

HOOGEVEEN Zaterdagnacht rond drie uur heeft de politie met meerdere eenheden de omgeving van de Grote Kerkstraat schoongeveegd. Daarbij is gebruik gemaakt van de wapenstok en zijn politiehonden ingezet. Meerdere mensen liepen bijtwonden op. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.
Na een vechtpartij tussen twee groepjes jongeren, waarbij over en weer is geslagen, kwamen er steeds meer horecabezoekers op straat. Een deel van hen bemoeide zich ermee, waardoor de situatie steeds grimmiger en onoverzichtelijker werd. Er werd voortdurend gevochten op diverse plaatsen, waarbij ook mensen werden belaagd die nergens iets mee te maken hadden. Om de orde te herstellen hebben de aanwezige agenten op een linie de Grote Kerkstraat leeggemaakt. Daarna ontstond een zelfde situatie in de Hoofdstraat. Nadat de grote groep horecabezoekers opnieuw uit elkaar was gehaald en de politie zich grotendeels had teruggetrokken, keerde de rust langzaam terug. (08-197834)

Eerder in de nacht was in de Grote Kerkstraat al een 19-jarige jongeman uit Hoogeveen aangehouden. Bij een conflict gaf hij een cafébezoeker een kopstoot. Hij is ingesloten en zal zondag worden verhoord. (08-197815)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.