Politie Amsterdam-Amstelland



Motorrijder gewond na Wheely en aanrijding / Haarlemmerweg (07/12/08)

Zaterdagavond rond zes uur raakte een 22-jarige motorrijder zwaar gewond bij een aanrijding op de Haarlemmerweg. Het slachtoffer had kort daarvoor vermoedelijk met een hoge snelheid een Wheely gemaakt. Ter hoogte van de kruising met de van Hallstraat reed de motorrijder, nadat hij kennelijk slipte, tegen een voor hem rijdende auto aan. Vervolgens kwam de motor in aanrijding met een tegenligger, die tot stilstand kwam tegen een geparkeerde auto, vloog de motorrijder van zijn motor af en kwam onder een andere tegenligger terecht. De motorrijder was niet meer bij kennis. Omstanders hebben hem onder de auto vandaan gehaald. Ambulancepersoneel werd ondersteund door leden van het mobiel medisch traumateam. De politie sloot de gehele kruising af en het verkeer, waaronder het openbaar vervoer werd omgeleid. Het slachtoffer werd zwaar gewond naar een ziekenhuis overgebracht. De motorrijder maakte deel uit van een groepje van drie. Meerdere getuigen zijn gehoord. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Portier gewond na schot / leidseplein (07/12/08)

Zondagochtend rond tien uur werd een portier van een horecagelegenheid aan het Leidseplein beschoten. Hij raakte daarbij gewond en werd naar een ziekenhuis overgebracht. Bij dit incident waren in ieder geval twee mannen betrokken. De recherche heeft de zaak in onderzoek en het motief voor het schietincident wordt onderzocht . Voorlopig kan met betrekking tot deze zaak niet meer informatie verstrekt worden.

Noot redacties: Geen persalarm gegeven omdat in eerste instantie er sprake zou zijn van een luchtdrukwapen en het letsel niet ernstig was.