Politie Noord- en Oost Gelderland


1

Harderwijk - Snorfietser onder invloed


Zondagmorgen 7 december rond 02:30 uur heeft de politie een 19-jarige snorfietser uit Harderwijk aangehouden voor rijden onder invloed.


De man werd op de Vijhestraat in Harderwijk staande gehouden. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,7 blies. De man kreeg een boete en een rijverbod.


2

Harderwijk - Aangehouden voor mishandeling agent


Een 32-jarige man uit Arnhem is in de nacht van zaterdag op zondag 7 december aangehouden nadat hij een agent een trap tegen het been had gegeven.


De man bemoeide zich omstreeks 02.00 uur in het centrum van Harderwijk met de aanhouding van een andere man. Hij trapte hierbij een agent tegen zijn been. De man rende vervolgens weg, maar na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.


3

Heerde - Dronken man aangehouden


De politie heeft zondag 7 december even na middernacht een 21-jarige man uit Wezep aangehouden voor openbare dronkenschap, vernieling en het niet voldoen aan een bevel van de politie.


De aanhouding vond plaats op de Dorpsstraat in Heerde. De man had in een taxi vernielingen aangericht en kreeg hierover onenigheid met de taxichauffeur waarbij hij de taxichauffeur te lijf wilde gaan. Agenten die dit zagen sommeerden de man meerdere malen te vertrekken. Aan dit bevel gaf de man geen gehoor, waarna hij werd aangehouden voor het niet voldoen aan het bevel en openbare dronkenschap. Ook wordt hij verdacht van het plegen van vernielingen. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De taxichauffeur heeft aangifte gedaan van vernieling.


4

Harderwijk - Man beledigt agent en vernielt politieauto


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 7 december een 29-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor belediging van een agent.


De man beledigde omstreeks 01.45 uur in het centrum van Harderwijk een agent. Nadat hij hiervoor was aangehouden werd hij in een politieauto geplaatst. Terwijl de man in de auto zat vernielde hij een ruit van deze auto. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.


5

Putten - Aangehouden voor openbare dronkenschap
Een 26-jarige man uit Putten is in de nacht van zaterdag op zondag 7 december door de politie opgepakt en ingesloten wegens openbare dronkenschap.


De man zou bij een horecagelegenheid geslagen zijn en wilde aangifte doen. Omdat de man erg dronken was verzochten agenten hem om naar huis te gaan en op een ander moment aangifte te doen. De man ging echter in de politieauto zitten en weigerde om deze te verlaten. Agenten hebben de man daarom aangehouden voor openbare dronkenschap en voor het niet voldoen aan een bevel. De man is overgebracht naar het politiebureau en na verhoor in vrijheidgesteld.


6

Grote politiecontrole in buitengebied


Zaterdag 6 december heeft de politie samen met BOA's (Bijzondere Opsporingsambtenaren) van het Groennetwerk Putten en Ermelo tussen 10.00 uur en 17.45 uur een controle gehouden in het buitengebied van Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Putten en Ermelo. In totaal 33 agenten en BOA's deden aan de controle mee. Tijdens de controle die was gericht op crossende motoren en de naleving van de milieuwetgeving werd ook een helikopter ingezet.


Een 23-jarige inwoner van Nunspeet kreeg een proces-verbaal omdat hij een lawinepijl afstak. Na controle bleek dat de man nog in het bezit was van 17 lawinepijlen en 100 zogenaamde nitraatbommen. De man werd aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld.


Er werden processen-verbaal uitgedeeld voor de volgende feiten
6 x voor het verbranden van afval

3 x voor een niet aangelijnde hond

1 x voor het parkeren van een auto voor een slagboom/in-uitrit voor hulpdiensten
2 x voor het niet handsfree bellen

1 x voor het niet dragen van een autogordel

6 x voor het zich begeven buiten de ruiterroute
1 x voor het weggooien van afval

1 x voor het afsteken van vuurwerk


Daarnaast werden jachtaktes en vergunningen gecontroleerd, losgebroken koeien gevangen, een aanhangwagen die onttrokken was aan een inbeslagname werd teruggevonden en er werden waarschuwingen uitgedeeld aan mensen voor het crossen in een zanddepot, aan ruiters die niet over het ruiterpad reden, aan mensen die hun hond niet hadden aangelijnd en aan mensen die kerstgroen uit het bos meenamen.


EINDE BERICHTEN