Politie Twente

Persberichten Politie Twente

6 en 7 december 2008

Derk van 't Spijker en Marloes Nollen: 053-455 5588

Politie houdt man aan

Enschede

Op 5 december omstreeks 18.15 uur heeft de politie Twente in een ziekenhuis in Enschede een man aangehouden i.v.m. verdenking van diefstal van goederen.

Op vrijdag 5 december omstreeks 18.15 uur kwam er een melding binnen bij de politie Twente, dat beveiligingspersoneel van het ziekenhuis aan het Ariensplein in Enschede een man hadden aangehouden. Deze man werd verdacht van diefstal van een portomonnee van een vrouw uit Enschede, die op dat moment werkzaam was in het ziekenhuis. De politie heeft de 29-jarige verdachte uit Almelo van het beveiligingspersoneel overgenomen en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De man werd hier in verzekering gesteld. (08-152398)

Rijbewijs ingevorderd

Hengevelde

Op 5 december werd het rijbewijs van een 68-jarige man uit Hengevelde ingevorderd i.v.m. rijden onder invloed.

De politie Twente controleerde op 5 december omstreeks 23.40 uur een 68-jarige automobilist op de Goorsestraat in Hengevelde op het gebruik van alcohol. De blaasproef wees uit dat de man teveel alcohol had genuttigd. Hij blies 1,63 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-152457)

Drugsdealer aangehouden

Enschede

Op 6 december omstreeks 03.40 uur werd een 24-jarige man uit Enschede in de Stadsgravenstraat in Enschede aangehouden i.v.m. verdenking van het dealen van drugs.

Een 24-jarige man uit Enschede is op 6 december omstreeks 03.40 uur door agenten van de politie Twente in de Stadsgravenstraat aangehouden i.v.m. het mogelijk handelen in drugs. De man is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten voor nader verhoor. De man is in verzekering gesteld. (08-152501)

Rijbewijs ingevorderd

Oldenzaal

Een 28-jarige man uit Oldenzaal is zijn rijbewijs kwijtgeraakt, toen hij op zaterdag 6 december werd betrapt op het rijden onder invloed.

Op 6 december omstreeks 03.30 uur werd een 28-jarige automobilist uit Oldenzaal op de Schapendijk in Oldenzaal gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De blaasproef wees uit dat de man alcohol had gedronken. De man blies 1,05 promille, tevens bestond er het vermoeden dat de man ook onder invloed van drugs verkeerde. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Proces-verbaal werd opgemaakt. (08-152503)

Veelpleger aangehouden

Enschede

Op 6 december werd een 33-jarige man uit Enschede in een winkel in de Klanderij aangehouden i.v.m. winkeldiefstal.

Beveiligingspersoneel van een winkel in de Klanderij hielden op 6 december omstreeks 13.30 uur een 33-jarige man uit Enschede aan i.v.m. winkeldiefstal. De man werd door medewerkers van de politie Twente overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De man stond geregistreerd als veelpleger. De man werd in verzekering gesteld. (08-152600)

Getuigenoproep vernieling auto

Enschede

Op zaterdag 6 december is een auto vernield aan het Colosseum in Enschede.

De politie Twente is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of gehoord dat te maken kan hebben met een vernieling van een auto, die op zaterdagavond/nacht 6 december geparkeerd stond op een parkeerplek aan het Colosseum in Enschede. De vernieling van de auto moet hebben plaatsgevonden tussen zaterdag 6 december 21.30 uur en zondag 7 december 00.15 uur. De auto was compleet vernield. Het dak was opengesneden en er zaten diverse deuken in de auto. Ook waren de motorkap en de achterzijde bekrast. De politie Twente onderzoekt de zaak en verzoekt getuigen om zich te melden. Dit kan via 0900-8844, politie Twente of via Meld Misdaad Anoniem, Bel M. 0800-7000. (08-152781)

Verdachte van autodiefstallen aangehouden

Enschede

Op zaterdag 6 december heeft een 50-jarige man uit Enschede, een 24-jarige man uit Enschede aangehouden in Enschede i.v.m. verdenking van auto-inbraken.

Op zaterdag 6 december omstreeks 18.00 uur kwam er een melding bij de politie Twente binnen dat een getuige een man had aangehouden aan de Esstraat in Enschede. De 24-jarige man uit Enschede is door de politie Twente overgebracht naar het politiebureau, waar hij gehoord zal worden i.v.m. mogelijk gepleegde auto-inbraken. De man is in verzekering gesteld. (08-102834)

Achtervolging i.v.m rijden onder invloed

Hengelo/Enschede

Op zondag 7 december werd een 20-jarige automobilist uit Enschede twee keer aangehouden i.v.m. rijden onder invloed.

Op zondag 7 december werd een 20-jarige automobilist uit Enschede omstreeks 05.30 uur op de Hasselerbaan in Hengelo gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De man blies 1,4 promille en zijn rijbewijs werd hierop ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt. Even later werd dezelfde automobilist wederom in zijn auto op de Hasselerbaan in Hengelo door politieagenten in Hengelo gesignaleerd. De politie gaf de man een stopteken, maar dit negeerde hij. Een achtervolging werd ingezet en op de Musschenbroekstraat in Enschede kon de automobilist tot stoppen worden gedwongen. De man is overgebracht naar het politiebureau, waar hij in verzekering is gesteld. (08-152885)

Politie houdt verdachte van bromfietsdiefstal aan

Enschede

Verdachte van diefstal van een bromfiets in Enschede is op zaterdag 6 december door de politie Twente aangehouden.

Op zaterdag 6 december is er door medewerkers van de politie Twente aangifte opgenomen van diefstal van een bromfiets in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 december aan de Admiraal Byrdstraat in Enschede. In de loop van zaterdag 6 december heeft de politie Twente een 19-jarige man uit Enschede kunnen aanhouden i.v.m. verdenking van deze diefstal van de bromfiets. De man is in verzekering gesteld. (08-152552)

Getuigenoproep verkeersongeval

Hengelo

Automobilist(e) rijdt door na aanrijding met fietster. De politie is op zoek naar getuigen.

Op vrijdagmiddag 5 december omstreeks 15.15 uur fietste een 14-jarige Hengelose over de Deurningerstraat in de richting van de Hasseleres. Tussen de Sloetsweg en de Backenhagenlaan werd zij door een haar passerende auto van de fiets gereden. De fietster belandde in de naast de weg gelegen bosjes en had een pijnlijk rechterbeen en zij. Diegene die in de auto reed die haar raakte is niet gestopt. De politie is op zoek naar deze persoon of naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. De auto was zwart, betrof een middenklasser en had vrij ronde vormen. Getuigen en/of de automobilist(e) worden verzocht zich te melden bij de politie Twente, via 0900-8844 of via Bel M. (Meld Misdaad Anoniem) tel. 0800-7000. (08-152307)

Man bedreigt personeel bankfiliaal

Haaksbergen

Een 21-jarige man uit Haaksbergen is op zondag 7 december in Haaksbergen buiten heterdaad aangehouden i.v.m. een eerdere bedreiging van medewerkers van een bankfiliaal in Haaksbergen.

Op vrijdag 5 december is er door de politie Twente aangifte opgenomen van bedreiging van bankpersoneel van een bankfiliaal in Haaksbergen. De medewerkers waren door een 21-jarige man uit Haakbergen op vrijdag 5 december verbaal bedreigd. In overleg met justitie kon de politie Twente op zondag 7 december de man buiten heterdaad aanhouden. Hij werd in verzekering gesteld. (08-152201)

Fietsendief aangehouden

Enschede

Op zondag 7 december is een 20-jarige man uit Enschede aangehouden i.v.m. verdenking van fietsendiefstal.

Op zondag 7 december omstreeks 05.20 uur zagen politieagenten van de politie Twente een man fietsen op de Molenstraat in Enschede met een afgesloten fiets over zijn schouder. De agenten vroegen de man om aan te tonen, dat deze fiets zijn eigendom was. Dit kon hij niet. De man is aangehouden i.v.m. verdenking van diefstal van een fiets. Hij is overgebracht naar het bureau, waar hij in verzekering is gesteld. (08-152865)

Twee verdachten steekpartij aangehouden

Rijssen

De politie Twente heeft twee verdachten aangehouden i.v.m. een steekincident op de Oude Veemarkt in Rijssen.

Op zaterdag 6 december om even voor middernacht komt er bij de politie Twente een melding binnen dat er iemand gewond is geraakt bij een steekpartij op de Oude Veemarkt in Rijssen. Ter plaatse blijkt dat een 52-jarige man uit Rijssen snijwonden heeft opgelopen aan een arm. Op basis van getuigenverklaringen kon de politie Twente even later twee verdachten van deze steekpartij aanhouden in Rijssen. De verdachten zijn twee 24-jarige jongemannen uit Rijssen. Zij zijn voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau, waar ze zijn ingesloten en in verzekering zijn gesteld. De politie Twente stelt een nader onderzoek in naar deze zaak.(08-152782)

Controle uitgaansverkeer in Hengelo

Hengelo

Aantal overtredingen waargenomen bij controle op uitgaansverkeer in Hengelo.

De politie Twente heeft in Hengelo van 22.00 tot 03.00 uur van zaterdag 6 op zondag 7 december een kleinschalige controle uitgevoerd op het uitgaansverkeer in Hengelo. Bij deze controle is een aantal overtredingen geconstateerd. De controle was voornamelijk gericht op de taxi's. Voor de volgende verkeersovertredingen zijn processen-verbaal opgemaakt:
- rijden in geslotenverklaring taxi (1x)
- parkeren op invalidenparkeerplaats zonder vergunning (2x)
- parkeren buiten de parkeervakken (1x)
- parkeren bij gele streep taxi (1x) (08-152850)

---- --