Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 13.45 uur

Utrecht, 07-12-2008

Partij vuurwerk in beslag genomen

UTRECHT Na een melding van mogelijke opslag van vuurwerk nam de politie op 5 december rond 17.45 uur een kijkje bij een pand aan de Notebomenlaan. In het pand werd in totaal 772,72 kilo vuurwerk aangetroffen. De partij bestond vooral uit Chinese rollen (42 stuks) en flowerbeds (4x). Een 46-jarige man uit Soesterberg meldde zich bij de politie die bij het pand bezig was met het onderzoek. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Al het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Grote hennepkwekerij en vuurwerk aangetroffen

UTRECHT De politie heeft op zaterdag 6 december rond 06.00 uur aan de Noordersluis een instap in een bedrijf gedaan wegens het vermoeden van een hennepkwekerij. In het pand werd een professionele kwekerij aangetroffen. Deze bestond uit zes ruimtes in het pand waar in totaal 3.876 hennepplanten en 6,8 kilo gedroogde henneptoppen in beslag werd genomen. Ook 194 lampen en trafos werden in beslag genomen. Onder toezicht van de politie zijn alle planten en apparatuur vernietigd. Energiebedrijf Eneco constateerde dat er sprake was van diefstal van stroom. In het pand werd ook vuurwerk aangetroffen waaronder 5 chinese rollen. Een 59-jarige man uit Bilthoven is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Vechtpartij

UTRECHT Op 7 december om 04.00 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Hardebollenstraat tussen diverse personen. In de directe omgeving werden een 23-jarige man uit Utrecht, een 27-jarige man uit Nieuwegein en een 29-jarige man uit Leerdam aangetroffen en als verdachten voor openlijke geweldpleging aangehouden. De 23-jarige en de 29-jarige man hadden een wond in het gezicht. De mannen zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Rijden onder invloed

UTRECHT Op 6 december werd rond 22.10 uur een 54-jarige automobilist uit Bilthoven op de Moldaudreef nabij de afrit van de A27 aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Omstanders hadden de bestuurder klemgereden onderaan de afrit en de politie gebeld. In het bureau blies de man 600 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed

UTRECHT Op 7 december werd om 02.30 uur een 20-jarige man uit Utrecht op de Amsterdamsestraatweg aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man viel op toen hij zonder verlichting en met twee lekke banden in zijn auto reed. De verdachte blies bij de ademanalyse 535 ug/l. Omdat de man beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

Verdachte van poging inbraak aangehouden

UTRECHT De politie heeft na de melding van een alerte getuige een 48-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van een poging inbraak bij een woning aan de Hugo de Vrieslaan. De getuige betrapte de man in de tuin van de buren en schakelde de politie in. De verdachte was te voet gevlucht. Agenten gingen te voet zoeken in de omgeving en vonden de verdachte in een doodlopende brandgang in de omgeving. Hij is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek. Tijdens de fouillering werd bij de verdachte een schroevendraaier aangetroffen en in beslag genomen.

Verdachten vernieling abri aangehouden

UTRECHT De politie kreeg op 6 december om 20.55 uur de melding dat er zojuist een bushokje bij de Busbaan Parkwijk ter hoogte van de Korianderstraat was vernield. Hier bleek inderdaad een bushokje vernield te zijn. De verdachten zouden net in de bus zijn gestapt. De politie stapte in de betreffende bus en hield hierna vijf jongens aan in de leeftijd van 16 t/m 18 jaar. De verdachten uit Utrecht, De Meern, Harmelen werden vervolgens ingesloten. De ouders werden geinformeerd van de aanhouding. De jongeren zijn ingesloten voor nader verhoor.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg werd op 6 december tussen 10.30 en 12.45 uur gecontroleerd op snelheid. Hierbij werden 1029 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 179 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 110 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan.

Belediging straatcoach

UTRECHT De politie heeft op 6 december rond 10.45 uur een 16-jarige jongen uit Utrecht aangehouden voor belediging. Een 23-jarige straatcoach liep met een groep van zes andere coaches te surveilleren nabij de hoek Marco Pololaan Vasco Da Gamalaan toen de verdachte beledigingen uitte richting de coach. De politie werd ingeschakeld en de jongen werd daarop aangehouden. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Oproep getuigen: Brand in school

UTRECHT Op 6 december kreeg de politie rond 19.20 uur de melding van een brand in een school aan de Winterboeidreef. De politie verzorgde de afzetting rondom de school, waar inmiddels sprake was van een grote uitslaande brand. De brandweer gaf rond 22.00 uur het sein brandmeester. De oorzaak van de brand is onbekend. De politie doet nader onderzoek en voerde op de avond zelf al een uitgebreid buurtonderzoek uit in de omgeving. Ook zal Forensisch Sporenonderzoek plaatsvinden. Eventuele getuigen die kort voor de brand iets opvallends hebben gezien bij de school of omgeving kunnen contact opnemen met de recherche van de politie Utrecht noord via tel. 0900-8844.

Achtervolging en aanhouding

UTRECHT - De politie heeft op 6 december rond 17.00 uur een 19-jarige man uit Utrecht op de Van Eysingalaan aangehouden op verdenking van heling van een motorscooter. Een surveillerende agent op een motor zag de verdachte op de Joseph Haydnlaan rijden zonder helm en kentekenplaat. Bij het zien van de agent ging de verdachte er op de motorscooter vandoor. Hierbij reed hij met hoge snelheid over kruisingen, groenzomen en wegen zonder acht te slaan op het overige verkeer en verkeerslichten. Via de Pijperlaan, 24 Oktoberplein, Van Weerdenpoelmanlaan, Admiraal Helfrichlaan verliep de achtervolging tot de Van Eysingalaan. Hier reed de verdachte over de stoep en kwam hierbij ten val. Vervolgens werd hij aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Hierbij bleek dat de verdachte niet beschikte over een geldig rijbewijs. De motorscooter is in beslag genomen voor nader onderzoek.

Verdachten beroving aangehouden

UTRECHT De politie heeft op 6 december rond 16.20 uur een 11-jarige en een 15-jarige jongen uit Utrecht aangehouden op verdenking van beroving van een 17-jarige plaatsgenoot. Een medewerker van de politie was zojuist naar buiten gelopen bij het bureau aan de Kaap Hoorndreef toen hij de aangever hoorde roepen dat zijn portemonnee was gestolen. Daarop zag hij de twee verdachten wegrennen. De achtervolging werd ingezet en de 15-jarige jongen werd aangehouden op de Falklanddreef. Korte tijd later werd de 11-jarige verdachte in de omgeving aangetroffen en aangehouden. De ouders zijn op de hoogte gebracht van de aanhouding. Beiden zijn verhoord. Proces-verbaal worden tegen de jongens opgemaakt.

Geweld op straat

UTRECHT De politie heeft op 6 december op het Janskerkhof rond 04.00 uur een 23-jarige man uit Voorburg aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 23-jarige man uit Utrecht. De man uit Utrecht had de verdachte aangesproken omdat hij stond te plassen op straat. Dit leidde tot de mishandeling. De verdachte is ingesloten. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn gezicht.

Bedreiging

UTRECHT De politie heeft op 5 december rond 18.00 uur een 20-jarige man uit Utrecht op het Hertehof aangehouden voor bedreiging van een 24-jarige plaatsgenoot. De verdachte wilde niet meewerken en moest met gepast geweld worden geboeid. Op de plek van de aanhouding bemoeiden diverse omstanders zich met de aanhouding, maar dit verhinderde de agenten niet om de verdachte mee te nemen. De verdachte werd ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Op de Adriaan van Bergenstraat is op 5 december om 19.30 uur is een 18-jarige man uit Utrecht met zijn bromfiets tegen een stilstaande auto gereden. De 24-jarige bestuurster uit Vleuten stond stil met haar auto en had de alarmlichten aan. De brommerrijder is met beenletsel naar ziekenhuis Oudenrijn overgebracht.

Verdachte heling aangehouden

UTRECHT De politie heeft op 6 december rond 2.30 uur op aanwijzing van getuigen een 37-jarige man uit Utrecht nabij het stationsplateau bij CS Centraal Station aangehouden. De man zou hier autoradios trachten te verkopen. Tijdens zijn fouillering werden twee radios en inbrekerswerktuig aangetroffen. De verdachte is ingesloten.