Politie Brabant-Noord

Werken bij de politie

Politie houdt dronken bestuurders aan

Sint Oedenrode, Rosmalen, 's-Hertogenbosch, Oss, Heusden, Lith, 07-12-2008

Sint Oedenrode - Vrijdagavond heeft de politie een 48-jarige Eindhovense automobilist aangehouden op de Noordelijke randweg in Sint Oedenrode. Agenten zagen de man rijden over de A50, waarbij hij alle rijbanen de vluchtstrook gebruikte. Zij gaven de man een stopteken. In eerste instantie leek de man gehoord te geven. Hij nam de afslag bij Sint Oedenrode, maar volgde vervolgens niet de instructies van de agenten. Uiteindelijk lukte het hen de man te stoppen. Hij bleek onder invloed gereden te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Rosmalen - Die avond betrapte de politie op de Deken van Roestellaan in Rosmalen een 39-jarige automobilist uit Alkmaar. Ook hij had te diep in het glaasje gekeken en moest daarom zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast kreeg ook hij een rijverbod en een proces-verbaal.

's-Hertogenbosch - Op de Frans Erensstraat in 's-Hertogenbosch viel in de nacht van vrijdag op zaterdag een 39-jarige Bossche automobilist door de mand. Ook hij had te veel gedronken en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een rijverbod en een proces-verbaal.

Oss - Op de Vivaldistraat kreeg een lantaarnpaal vrijdagavond met een dronken bestuurder te maken. Getuigen hoorde omstreeks 22.45 uur een harde klap en keken naar buiten. Daar zagen ze dat een auto tegen een lantaarnpaal stond. Ze belden direct de politie en gaven aan dat ze twee mannen weg zagen rennen. De politie was snel ter plaatse en kon in de straat een 28-jarige Osse bestuurder en zijn 22-jarige Osse passagier aanhouden. De bestuurder had te veel gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heusden/Elshout - Een 25-jarige man (nationaliteit en woonplaats onbekend) is vrijdagavond aangehouden op de Heusdenseweg in Elshout. De politie had zojuist een melding gekregen dat een onbekende man tegen de auto van een 22-jarige Heusdense was gereden op de Everadus van Goghstraat in Heusden. De man zou daarna doorgereden zijn. De politie trof de verdachte aan op de Heusdenseweg. Zijn auto was beschadigd en het was de agenten al snel duidelijk dat de schade zojuist veroorzaakt was. Daarop werd de man aangehouden. Hij had te veel gedronken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en ook hij raakt zijn rijbewijs kwijt.

Oss - Een boom aan de Bergemseweg in Oss moest het in de nacht van vrijdag op zaterdag ontgelden. Een 23-jarige Poolse automobilist was daar met zijn auto tegen aangereden. Daarna was de man doorgereden. Op de Oostwal kon hij worden aangehouden. Hij bleek te veel gedronken te hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.

Lith - Zaterdagmorgen hield de politie een 43-jarige Poolse automobilist aan op de Mr. Van Coothstraat in Lith. Hij had zo diep in het glaasje gekeken dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Daarnaast kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod.