Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Breda, 07-12-2008

Negen arrestaties tijdens horecatoezicht in uitgaanscentrum Breda

BREDA: De politie heeft zaterdagavond en vannacht tijdens het
horecatoezicht in het uitgaanscentrum negen arrestaties verricht. Hoewel het erg druk was konden veel incidenten door strak bejegenen en vroegtijdig ingrijpen in de kiem worden gesmoord.

De negen arrestaties waren veelal voor de gebruikelijke zaken als baldadigheid, het verstoren van de openbare orde (5), belediging (1) en baldadigheid (2)

Een 29-jarige Tilburger werd omstreeks 04.05 uur op de Visserstraat aangehouden omdat hij verdacht wordt van het mishandelen van een 41-jarige barkeeper. Het slachtoffer verklaarde dat de verdachte boos werd omdat hij zijn consumptie alleen met muntjes kon betalen. Hij kreeg daarna met gebalde vuist een klap in zijn gezicht van de agressieve klant.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Getuige zet politie op het spoor van woninginbreker

ETTEN-LEUR: De politie heeft zaterdagavond een 50-jarige man uit Etten-Leur aangehouden die verdacht wordt van een inbraak in een woning aan het Lichttorenhoofd. Hij kwam zich bij de politie melden. Een getuige heeft de politie op het spoor gezet van deze man. De getuige had de verdachte zien lopen met een apparaat dat uit de woning gestolen was. De verdachte een drugsgebruiker, is in verzekering gesteld. Hij ontkent de inbraak. De bewoner ontdekte de inbraak zaterdagmiddag omstreeks 13.00 uur. Aan de achterzijde van zijn woning was een raampje ingeslagen. Uit de woning waren een laptop en een compressor gestolen.

Vrijwillige politie houdt verkeerscontrole in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Agenten van de Vrijwillige Politie hebben zaterdagmiddag en avond op de Vosdonk en de Anna van Berchemlaan een verkeerscontrole gehouden. Er werden 38 bekeuringen uitgedeeld.

In totaal zijn er 103 mensen gecontroleerd op alcohol.

En zijn er de volgende bekeuringen uitgeschreven:


-21 voor het niet dragen van de autogordel


- 6 voor het niet handsfree bellen


- 4 voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs


- 2 voor het niet bij hebben van het rijbewijs


- 1 het niet goed aangekoppeld hebben van de aanhanger


- 1 geen kentekenplaat op de aanhanger


- 1 het rijden op de busbaan en 1 x de APK geldigheid verlopen


- 1 snelheidsovertreding. Betrokkene reed 110 km per uur waar 80 km was toegestaan.

Arrestatie voor huiselijk geweld

ZEGGE: De politie heeft vannacht omstreeks 03.10 uur een 42-jarige man uit Zegge aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. Hij is in verzekering gesteld. Zijn 42-jarige vriendin deed aangifte. Zij verklaart dat er gisteravond in de woning een woordenwisseling was ontstaan. Daarbij had haar vriend haar bij haar keel gegrepen. Dit deed pijn en ze kreeg het benauwd. Haar dochter was getuige van de mishandeling.

Vier arrestaties voor vernielingen aan auto's

BREDA: De politie heeft vannacht op aanwijzing van bewoners vier jongens uit Breda (15, 16,16 en 16 jaar) aangehouden die verdacht worden van vernielingen aan auto's. De vier jongens hadden kennelijk een feestje van een sportvereniging bezocht en wilden nog naar het Uitgaanscentrum van Breda gaan. Al fietsend hebben enkele jongens tegen de buitenspiegels van auto's getrapt. Een van de buurtbewoners zag dit en sprak de vandalen aan. Er ontstond een opstootje, waarbij zich nog meer bewoners voegden. De politie heeft de jongens
aangehouden. Er bleek bij zes auto's de linkerspiegel te zijn
verbogen. De schade lijkt echter mee te vallen. Ze zijn vanmiddag weer in vrijheid gesteld.

Getuige helpt politie bij arrestatie vechtersbazen

BREDA: De politie heeft zaterdagmiddag dankzij een getuige op de Haagdijk twee knapen, een 19-jarige knul uit Oudenbosch en een 21-jarige Roosendaler aangehouden die verdacht worden van het
mishandelen van een 29-jarige Oosterhouter. De politie heeft van het slachtoffer een aangifte opgenomen. Hij verklaart dat hij door beide verdachten zowel in een lijnbus als op de Karnemelkstraat werd geslagen en geschopt, ook nadat hij op de grond was gevallen. Hij kon uiteindelijk een fastfoodrestaurant in vluchten. Hij had het in de bus met de jongens aan de stok gekregen nadat ze eisten dat hij zijn biertje weg moest gooien. De vechtpartij begon in de bus en werd op de Karnemelkstraat voortgezet. De daders vluchtten weg. Een getuige, die tegen de daders schreeuwde dat ze op moesten houden, volgde hen en praatte via de GSM-telefoon de agenten naar de twee verdachten toe, waarna zij konden worden gearresteerd. Ze zijn in verzekering gesteld.

Winkeldief met grote zakken in zijn jas aangehouden

BREDA: Een 37-jarige Bredase veelpleger is zaterdagmiddag in een supermarkt aan de Haagdijk betrapt op winkeldiefstal. Hij had in zijn jas tien blikjes bier, 1 kipfilet, 1 Danone kwark en 1 stuk kaas gestopt. De winkelwaarde van de gestolen goederen bedraagt 23 euro. Hij is omdat hij een veepleger is, in verzekering gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 07-12-2008 14:45 | © Regio Midden en West Brabant |