Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 15.30 uur

Utrecht, 07-12-2008

Controle verkeersveiligheid in Zeist en Bilthoven

ZEIST Op vrijdag 5 december rond 23.30 uur voerde de politie op diverse locaties controles uit met het oog op de verkeersveiligheid. Hierbij werder enkele overtredingen geconstateerd. De overtreders kregen een procesverbaal. Het gaat om:


- het niet stoppen voor rood knipperend overweglicht bij station Bilthoven (drie keer)


- het al rijdend mobiel bellen (een keer)


- het niet voeren van fietsverlichting (vier keer)

Overtredingen bij snelheidscontrole

ZEIST- Op zaterdag 6 december hield de politie tussen 14.00 en 16.15 uur een snelheidscontrole op de Laan van Beek en Royen. Van de 1432 gemeten voertuigen werden er 504 snelheidsovertredingen gemeten. De hoogst gemeten snelheid was 87 km per uur terwijl hier 50 km per uur is toegestaan.

Met te veel op op de snorfiets

ZEIST - De poltie heeft op zondag 7 december om 3.00 uur s ochtends een 27-jarige man uit Zeist aangehouden op de Antonlaan die met te veel drank op reed op een snorfiets. De man voerde geen verlichting en liet een fietser mee liften. Daarop hielden agenten hem aan. Een ademanalyse wees 740 ug/l uit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Drank op de openbare weg

ZEIST Op zaterdag 6 december rond 22.45 uur kregen zeven jongens op de Aristoteleslaan proces-verbaal in verband met bezit van drank op de openbare weg.

De politie had klachten gekregen over een groepje luidruchtige jongeren op de Aristoteleslaan, die mogelijk vuurwerk en drank in bezit hadden. Het groepje was al staande gehouden door beveiligingsbeambten.

Zeven jongens in de leeftijd van15 tot en met 17 jaar afkomstig uit Driebergen-Rijsenburg, Bunnik en Zeist bleken een krat bier bij zich te hebben en hadden flessen geopend. Zij kregen een proces verbaal voor het in bezit hebben van geopende drank op de openbare weg. De jongens moesten de bierflessen leeggooien en de lege flessen meenemen.

Vernieling en huisvredebreuk: verdachte aangehouden

ZEIST Op 6 december omstreeks 16.30 uur kreeg de politie een melding van inbraak in een tuinencomplex aan de Laan van Rijnwijk.

Het bleek dat een 40-jarige verdachte uit Haarzuilens zijn intrek had genomen in een van de tuinhuisje na een ruit van het huisje vernield te hebben. De verdachte was nogal onder invloed van alcohol en is aangehouden.

Verdachte graffiti spuiten aangehouden

ZEIST De politie heeft zondag 7 december rond 02.45 uur op de Prinses Irenelaan een 25-jarige verdachte uit Zeist aangehouden in verband met graffiti spuiten.

Naar aanleiding van klachten over geluidsoverlast kwam de politie naar de Prinses Irenelaan. De verdachte vluchtte bij het zien van de agenten weg, waarop zij de achtervolging inzette.

De verdachte bood verzet bij zijn aanhouding waardoor de agenten genoodzaakt waren handboeien te gebruiken. Bij zijn aanhouding viel een verfbus uit de jas van de verdachte. Op een van de galerijen was graffiti aangebracht, waarvan de kleur overeenkwam met die van de aangetroffen spuitbus. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Opstootje

BUNNIK Op 7 december rond 03.30 uur kreeg de politie een melding van de beveiliging van een uitgaansgelegenheid aan de Schutsmantel over een opstootje op de parkeerplaats van die uitgaansgelegenheid. Acht personen in de leeftijd van 18 tot en met 26 jaar afkomstig uit Bunnik, Houten, Rhenen, Utrecht en Wijk bij Duurstede waren met elkaar slaags geraakt. De aanleiding zou beledigingen in de richting van één van de personen zijn. De agenten hebben ter plaatse trachten te bemiddelen waarna de personen werden verzocht het terrein te verlaten.