Politie Zaanstreek-waterland

Onrustige horecanacht in Zaandam

Zaandam, 07-12-2008 o De Zaandamse horecanacht van startte rustig maar is uiteindelijk rommelig verlopen. De politie heeft van zaterdag op zondag diverse aanhoudingen verricht

Twee 17-jarige vechtersbazen werden aangehouden op de Dam in Zaandam. Surveillerende agenten hadden kort daarvoor een 19-jarige jongeman uit Amsterdam aangehouden voor openbare dronkenschap en omdat hij zich lastig gedroeg in het horecagebied. Bij het overbrengen naar het politiebureau heeft de 17-jarige broer van de verdachte zich opmerkingen van het publiek aangetrokken en begon hij een vechtpartij met een eveneens 17-jarige jongen uit Wijdewormer. Er zijn over en weer klappen gevallen. Beide vechtersbazen zijn ook aangehouden en ingesloten. Na verhoor werden zij zondagmiddag heengezonden.

Rond 02:00 uur een 31-jarige vrouw aangehouden voor vernieling van een glazen deur van een horecagelegenheid. Zij had binnen onenigheid gekregen en werd door medewerkers van het etablissement naar buiten geleid. De vrouw verkeerde onder invloed van alcohol en drugs. Omdat de vrouw nog spullen in het café had liggen en zij niet meer werd toegelaten gaf zij een trap tegen de toegangsdeur. De deur werd geheeld vernield. Na de aanhouding is de vrouw ingesloten op het politiebureau. Zij is zondag na het opmaken van een proces-verbaal heengezonden.

Ongeveer een uur alter moesten agenten weer in actie komen om een lastige klant te verwijderen. Een 19-jarige man uit Den Haag rookte in een horecagelegenheid en werd daarom door de portier naar buiten geleid. Omdat hij het daar niet mee eens was en de man zich agressief bleef gedragen is hij aangehouden. Bij de aanhouding heeft de man een agent in het gezicht geslagen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij werd zondagmiddag heengezonden.