Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 18.15 uur

Utrecht, 07-12-2008

Controle horecagelegenheid

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Zaterdag 7 december omstreeks 00.00 uur heeft de politie een controle uitgevoerd in een horecagelegenheid aan de van Oosthuyselaan in Driebergen-Rijsenburg naar aanleiding van aanhoudende overlastklachten vanuit de omgeving.

In het pand zijn 14 aanhoudingen verricht onder de aanwezigen in verband met onder andere wapen- en softdrugsbezit en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Met te veel op tegen een lantaarnpaal

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De politie heeft op zondag 7 december om 04.00 uur s ochtends een 23-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden op de Hoofdstraat nadat hij tegen een lantaarnpaal was geklapt.

De politie ging naar aanleiding van een melding van een omwonende over een klap ter plaatse kijken en trof de man bij zijn auto aan die tegen de lantaarnpaal zat. De man verklaarde een klapband gehad te hebben. Een ademanalyse bij hem wees 1000 ug/l uit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Belediging

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Bij een controle van een 24-jarige automobilist op 6 december rond 03.00 uur is de automobilist aangehouden op de Rijsenburgselaan in verband met belediging van agenten.

De man reed rond zonder autoverzekering en de APK van de auto was verlopen. Hij had commentaar op de agenten uitte beledigingen. Uiteindelijk is de man geboeid overgebracht naar het politiebureau.

Verkeersongeval

MAARSBERGEN Op zaterdag 6 december rond 20.30 uur was een 18-jarige bromfietser uit Amerongen om onduidelijke redenen op de Woudenbergseweg komende vanuit Maarsbergen van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. De man moest met de ambulance naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG - Op zaterdag 6 december hield de politie tussen 10.45 en 13.00 uur een snelheidscontrole op de Stationsweg Oost. Van de 1479 gemeten voertuigen werden er bij 129 bestuurders snelheidsovertredingen gemeten. De hoogst gemeten snelheid was 100 km per uur terwijl hier 50 km per uur is toegestaan.

Harddrugs aangetroffen

VEENENDAAL Op zaterdag 6 december rond 02.10 uur kreeg de politie een melding over bezoeker in een horecagelegenheid aan de Markt die harddrugs in bezit zou hebben.

Agenten hebben ter plaatse bij de 27-jarige verdachte uit Veenendaal een wikkel met cocaïne aangetroffen en inbeslag genomen. De verdachte is aangehouden.

Slachtoffers babbeltruc

In Wijk bij Duurstede en Veenendaal zijn mensen via een babbeltruc het slachtoffer geworden van diefstal uit hun woning.

In Veenendaal werd er op 4 december rond 15.00 uur bij een bejaarde vrouw aan Adriaen van Ostadelaan aangebeld door een man en een vrouw die zeer gebrekkig Engels spraken. Zij vroegen om een telefoonboek waarop de bewoonster het stel binnen liet.

Binnen bladerde de vrouw van het stel in het telefoonboek, terwijl de man de kastjes en lades opende. Vervolgens gaan beide achter elkaar naar de wc. Daarna houdt de man de bewoonster aan de praat. De vrouw blijft lang weg en als de bewoonster wil gaan kijken wordt dat door de man belet. Als de vrouw eenmaal terug is, verlaat het stel de woning. De bewoonster komt er dan achter dat zij enige spullen mist uit haar slaapkamer.

Signalement man: buitenlandse man, ongeveer 25 jaar, 1.65 meter lang, wit-blond haar, kortgeschoren, blanke huidskleur, mager postuur.

Signalement vrouw; buitenlandse vrouw, ongeveer 25 jaar, 1.60 tot 1.65 meter lang, zwart haar in paardenstaart (lengte tot halverwege de rug), slank postuur, blanke huidskleur, ronde oorbellen (ongeveer 4 centimeter groot) en bontlaarzen (waar broekspijpen in gestopt waren) dragend.

Een bejaard echtpaar uit de van Ruysdaelstraat in Wijk bij Duurstede is op 5 december rond 14.30 uur slachtoffer van een babbeltruc.

Zij waren daarvoor eerst aangesproken bij hun auto in de buurt van een supermarkt door een man en vrouw die vroegen of ze geld konden wisselen. Daarop verwees het echtpaar ze verwezen naar de supermarkt. Eenmaal thuis aangekomen staat het stel opnieuw voor de neus van het oudere echtpaar. Nu vragen ze in gebrekkig Engels naar een telefoonboek. Ze melden uit Italie (Rome) te komen en een garage te zoeken. Het echtpaar laat het stel in verband met de sneeuw binnen en maken ook nog gebruik van het toilet. Er wordt getracht een sieradendoosje te stelen. De vrouw des huizes ziet dat en stuurt het stel het huis uit. Na afloop blijken enkel bezittingen weggenomen te zijn.

Signalement vrouw: ongeveer 25 jaar, lang blond haar, goed verzorgd en zij droeg blauw-witte kleding.

Signalement man: ongeveer 30 a 35 jaar, zuidelijk type, kort donker buin haar, breed postuur, smoezelig en hij droeg een versleten bruine korte lederen jas.

Bedreiging met mes

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft een 24-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg heeft op 5 december rond 13.45 uur een verwarde man aangehouden aan De Sluis in verband met bedreiging van een 23-jarige vrouw uit Zeist.

De vrouw reed weg uit een parkeerplaats toen zij een man zag lopen bij de auto die zich nogal dreigend gedroeg naar haar en een mes op haar richtte. Hij ging voor de auto staan maar de vrouw kon toch wegkomen met de auto. Zij belde gelijk 112. De verdachte kon even later met mes in de buurt worden aangehouden. De man is geboeid afgevoerd naar het politiebureau.

Verkeersongeval

VEENENDAAL Een 50-jarige snorfietser uit Veenendaal ging op 5 december rond 15.45 uur onderuit op de Mulderslaan komende vanaf de Grote Beer en liep daarbij beenletsel op.

De man schrok vermoedelijk van een passerende ambulance waardoor hij ten val kwam en moest vervolgens zelf per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.