Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 19.00 uur

Utrecht, 07-12-2008

Verdachten autoinbraak

LEUSDEN Op 5 december kreeg de politie rond 04.00 uur de melding dat bij de Stijgbeugel twee verdachte personen uit een auto stapten met een zwarte tas. De politie nam poolshoogte en zag het duo wegrennen bij het zien van de politie. Hierbij lieten ze de tas achter waarin twee navigatiesystemen zaten. In de omgeving werden de verdachten niet meer aangetroffen. Wel een auto waarin bleek te zijn ingebroken. Inmiddels is hiervan aangifte gedaan en bleek een navigatiesysteem te zijn gestolen uit de auto. De politie heeft de zaak in onderzoek en de auto van de verdachten in beslag genomen voor nader onderzoek.

Slachtoffer wisseltruc

AMERSFOORT Op 5 december, rond 16.45 uur is een 72-jarige vrouw slachtoffer geworden van een wisseltruc op het Stadhuisplein.

Een man vroeg haar 2 te wisselen. Toen ze haar portemonnee opende, maakte hij een graaiend gebaar richting haar portemonnee. Nadien bleek dat zij 30 uit haar portemonnee miste. De man sprak Nederlands met een accent en was in het donker gekleed.

Lastige dronken man uit horecagelegenheid gezet

AMERSFOORT De politie kreeg klachten van een horecagelegenheid over een 44-jarige bezoeker uit Rotterdam die vrouwen lastig viel en het pand niet wilde verlaten.

Ook op verzoek van de inmiddels ter plaatse zijnde agenten weigerde de man het pand te verlaten, waarop hij met lichte dwang is meegenomen naar het politiebureau.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Een 32-jarige vrouw uit Amersfoort werd op 5 december tegen 10.00 uur in een supermarkt, na het passeren van de kassa, betrapt op de diefstal waarna zij de toegang tot de winkel ontzegd werd en een proces-verbaal kreeg.

Winkelpersoneel betrapte de vrouw met zeven pakken melk in haar rugzak en twee kilo aardappelen in haar kinderwagen die zij niet had afgerekend. De vrouw werd daarop de toegang tot de winkel ontzegt. De politie heeft procesverbaal tegen haar opgemaakt.

Verdachte winkeldiefstal aangehouden

LEUSDEN Een 24-jarige winkeldievegge uit Hilversum kreeg 6 december rond 14. 45 uur na diefstal uit een winkel aan de Ursulineweg een winkelverbod en een proces-verbaal.

Bij de vrouw ging na het passeren van de kassa het alarm af. De vrouw haalde vervolgens uit haar tas twee niet afgerekende artikelen. Vervolgens ging opnieuw het alarm af en kwam er nog een artikel uit haar tas en nog een handmatige electronische scan volgde nog een niet-afgerekend artikel. De artikelen hadden een waarde van 6. De vrouw verklaarde haar karretje in de winkel te hebben laten staan in verband met de drukte in de winkel en omdat ze niet alles kon dragen een deel in haar tas gestopt te hebben. Toen eenmaal het alarm af was gegaan verklaarde ze in paniek te zijn geraakt.

Daarop volgde een winkelverbod van de winkel en een proces-verbaal van de politie.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Een 33-jarige winkeldievegge uit Naarden kreeg 5 december rond 14.00 in een warenhuis aan de Utrechtsestraat een winkelontzegging en een proces-verbaal.

De politie kreeg een melding dat de beveiliging in een warenhuis de vrouw uit Naarden had aangehouden in verband met diefstal.

De vrouw bleek enkele kledingstukken bij zich te hebben die zij naar haar zeggen vergeten was af te rekenen. Van die kledingstukken waren de beveiligingslabels afgetrokken. De vrouw heeft ter plekke de kleding vergoed. Zij kreeg van het warenhuis een winkelontzegging en de politie maakte proces-verbaal tegen haar op.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Op 5 december rond 20.25 uur hield winkelpersoneel een 50-jarige winkeldief uit Amersfoort aan in een supermarkt aan de Leusderweg.

De politie kreeg een melding dat winkelpersoneel een winkeldief had aangehouden. De verdachte had enkele goederen onder zijn jas gestopt tijdens het winkelen en had deze niet afgerekend. Na het passeren van de kassa sprak het winkelpersoneel hem daar op aan.

De man heeft de gestolen goederen afgestaan. De supermarkt heeft hem een winkelverbod gegeven en de politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.