Ingezonden persbericht


2e PERSBERICHT 07-12-08

ONDERWERP: Actie Kerstpakketten.

VOORBEREIDING ACTIE KERSTPAKKETTEN TEGEN STILLE ARMOEDE VERLOOPT VOORSPOEDIG EN KRIJGT STANDPLAATS OP DE KERSTMARKT IN OLDENZAAL

In Enschede beschikken wij over een extra inzamelpunt: bij Sonja Hofstede, Brugelsmansgaarde 46 kunnen van 17 t/m 20 en 22 en op 23 december a.s. tussen 18.00 en 20.00 uur (delen van) pakketten worden ingeleverd. Voor het eerst neemt de actie een standplaats in op een Kerstmarkt: op zondag 14 oktober a.s. staan wij met een stand op de Kerstmarkt in Oldenzaal. Verenigingen/instellingen die ingezamelde kerstpakketten willen uitdelen en zich nog niet hebben gemeld: graag z.s.m. contact opnemen.

Toelichting

De voorbereidingen verlopen voorspoedig.
Hartverwarmend zijn de vele spontane reacties van mensen, die van alles aanbieden: het fungeren als inzamelpunt, chauffeursdiensten, assisteren bij het ompakken van de levensmiddelen en overige goederen.

Twee bedrijven hebben al aangeboden de kerstpakketten die zij overhouden aan de actie te schenken. Dit mogen er gerust meer worden: ook na Kerst/jaarwisseling hebben wij voldoende mogelijkheden om overgebleven kerstpakketten terecht te laten komen bij mensen onder de armoedegrens.

Heel erg blij zijn wij met de toezegging van de organisatie van de Kerstmarkt in Oldenzaal dat wij daar op zondag 14 oktober a.s. een standplaats mogen innemen. Vanaf die plek willen wij de kerstmarktbezoekers op de actie attenderen. Uiteraard mogen mensen daar voedselproducten inleveren. Dat kunnen naast zelf gekochte boodschappen ook restanten uit hun voorraadkast zijn.

Verenigingen/instellingen die o.a. de zorg voor mensen die onder de armoedegrens moeten leven tot hun taak rekenen en kerstpakketten willen uitdelen kunnen zich bij ons melden.

Voor nadere info kan men contact opnemen met:
Ine en Gerard Flinkers, Stadtlohnallee 11, Weerselo Telefoon: 0541-662102
e.mail: g.flinkers@kpnplanet.nl