Pijnacker-Nootdorp


datum 1 december 2008

Op 9 december bij Paradebrigade
Burgemeester bezoekt maatschappelijke organisaties

Op dinsdag 9 december brengt burgemeester Buddenberg een bezoek aan de Paradebrigade. Het is het zesde bezoek uit een reeks van bezoeken aan maatschappelijke organisaties in 2008.

Burgemeester F.H. Buddenberg heeft diverse organisaties bezocht die op maatschappelijk gebied zeer actief zijn. Hierbij krijgen de organisaties de gelegenheid om zich te presenteren. Waaruit bestaan hun activiteiten, wat is hun dienstenaanbod, zijn er plannen voor de directe toekomst, met welke partijen wordt er samengewerkt, hoe wordt deze samenwerking ervaren, wat gaat er goed, wat kan beter etc.

Stichting Ipse
De Paradebrigade bestaat uit cliënten met een verstandelijke handicap van de Stichting Ipse die, onder begeleiding, zorg dragen voor het schoonmaken van winkelcentrum Parade Nootdorp en de parkeergarage. Zij zorgen onder meer voor het samenbundelen en afvoeren van papier en karton voor de winkeliers, zij vegen het winkelcentrum en de garage, verwijderen het zwerfvuil, legen de prullenbakken en asbakken en signaleren gebreken in de openbare ruimte. Het project Paradebrigade is in 2004 van start gegaan op initiatief van de Stichting Ipse, afdeling Beschut Werken, en de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Beschut Werken biedt mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om te werken binnen zijn of haar mogelijkheden of beperkingen. Doel hierbij is om cliënten, die deel willen nemen in het arbeidsproces, werkzaamheden te laten verrichten die zij aankunnen. Zo kunnen zij nieuwe vaardigheden aanleren en wordt hen de mogelijkheid geboden zich verder te ontwikkelen. Alle cliënten krijgen een vergoeding voor hun werkzaamheden.

Aan de slag
Burgemeester Buddenberg wil graag een kijkje nemen achter de schermen. Hij wil zich onder meer laten informeren hoe de Paradebrigade te werk gaat en wat zij van hun werkzaamheden vinden. Ook gaat hij zelf met hen aan de slag om te ervaren waar zij bij hun dagelijkse werkzaamheden tegen aan lopen en wat hun wensen zijn.

Het bezoek aan de Paradebrigade vindt plaats op 9 december van 14.30 - 16.00 uur. De ontvangst en de afronding van het bezoek vinden plaats in de parkeergarage van Parade, in de uitvoerderruimte, 1ste etage rechts.

U bent hierbij van harte welkom.