Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 09.45 uur

Utrecht, 09-12-2008

Politie waarschuwt voor valse brieven

HEUVELRUG/BINNENSTICHT - De politie heeft sinds oktober verschillende meldingen van verontruste inwoners gehad die brieven zouden hebben ontvangen van oplichters.

In onder meer Bilthoven, Bunnik, Driebergen en Rhenen hebben verschillende inwoners brieven uit Spanje gekregen. De afzender van de engelstalige brieven zou een advocaat zijn van een overleden familielid van de ontvanger. Als de ontvanger kan aantonen familie te zijn, kan er een aanzienlijk bedrag geld worden opgeeist. De advocaat verzoekt mensen contact met hem op te nemen. Bij de politie bestaat het vermoeden dat als men ingaat op dit verzoek, de afzender kosten in rekening zal brengen.

De politie waarschuwt mensen dan ook alert te zijn op deze valse brieven. Als u een situatie niet vertrouwt, neem dan contact op met de politie van de districten Binnensticht of Heuvelrug via telefoonnummer 0900-8844.

Rijden onder invloed

ZEIST- Op dinsdag werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 01.20 uur werd een 51-jarige man uit Zeist gecontroleerd op de Utrechtseweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 710 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Tegen muur

ZEIST- Op de Jagerlaan raakte een automobilist gewond bij een aanrijding. Omstreeks 11.30 uur reed de 46-jarige man uit Geldermalsen over de Jagerlaan. Waarschijnlijk door de felle zon kon hij even niets meer zien een reed vervolgens op een muurtje van een wegversmalling. Hij kreeg vervolgens de lading die hij in zijn auto had zitten in zijn rug en raakte gewond aan zijn nek. De man werd met dit letsel vervoerd naar het ziekenhuis.