Provincie Utrecht

Spoed achter herstel buslijn 120 Breukelen-Utrecht CS

9-12-2008 -

Connexxion herstelt zo snel mogelijk de rechtstreekse busverbinding tussen Breukelen en Utrecht CS. In het belang van een goede dienstverlening aan de klant zet Connexxion een nieuwe dienstregeling klaar voor buslijn 120, die naar verwachting op zondag 29 maart 2009 in werking treedt.

Dat is het resultaat van overleg tussen de vervoerder en gedeputeerde Jan Ekkers van de provincie Utrecht, dat vorige week werd gehouden. Voorlopig rijdt buslijn 120 via station Breukelen door tot Maarssen station, overdag is in Maarssen Dorp een overstap op lijn 20 richting Utrecht CS. Deze tijdelijke constructie zou aanvankelijk zes maanden duren, maar Connexxion heeft laten weten aan de provincie Utrecht dat deze periode wordt ingekort naar drie maanden.

Lus via station Maarssen
Voorlopig rijdt buslijn 120 nog met een lus via station Maarssen, waar in de avonduren wordt overgestapt. Of dit vanaf april a.s. ook het geval is, wanneer de rechtstreekse busverbinding is hersteld, is nog de vraag. Gedeputeerde Ekkers gaf gisteren tijdens een debat in Provinciale Staten over dit onderwerp aan, dat hij dit aan de orde zal stellen in een overleg met de NS. Afspraak daarbij is dat, afhankelijk van het aantal reizigers dat vanuit de bus de overstap maakt op de trein, deze situatie zich nog kan wijzigen; op basis daarvan wordt de nieuwe route van buslijn 120 bepaald.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 31 96