Politie Groningen

Dinsdag 9 december 2008

Provincie Groningen, 09-12-2008

Appingedam: illegale zenders uit de lucht

De politie heeft maandag samen met het Agentschap Telecom in Appingedam twee illegale zenders het zwijgen opgelegd. Een 48-jarige en een 57-jarige inwoner van die plaats hadden hun 27 Mc-apparatuur met een te zwaar vermogen uitgerust. De zenders werden in beslag genomen. De beide mannen, zendend onder de naam Zwarte Zigeuner en Rommelpot, kunnen een proces-verbaal tegemoet zien.

Oudeschip: auto in de sloot

Vermoedelijk door de gladheid gleed maandagmorgen op de Dijkweg in Oudeschip een auto in een sloot. De bestuurster, een 37-jarige inwoonster van Spijk, liep licht letsel op. Haar 8-jarige dochter bleef ongedeerd. De politie zette de toedracht van de aanrijding op papier.

Appingedam: man aangehouden

Een 32-jarige inwoner van Appingedam werd maandagavond door de politie aangehouden nadat hij voor geluidsoverlast had gezorgd. De man had zn muziekinstallatie dusdanig hard aan staan dat deze op straat duidelijk te horen was. De politie nam in eerste instantie een deel van de installatie in beslag. Dat was kennelijk niet afdoende want de man wist tegen elf uur opnieuw de buurt deelgenoot te maken van zijn muziekkeuze. Toen agenten de rest van de apparatuur wilde meenemen, begon de Damster, die onder invloed verkeerde, de agenten tegen te werken. Hij moest uiteindelijk in de boeien worden geslagen.

Veendam: onderzoek naar brand

De politie is een onderzoek begonnen naar de oorzaak van een brand die in de nacht van maandag op dinsdag een café met bovenwoning aan de kerkstraat in Veendam in de as legde. Het vuur werd iets na drie uur door een buurtbewoner ontdekt. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen aan de achterkant uit het pand. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De bovenwoning van het café werd sinds enige tijd niet bewoond. Het horecabedrijf was tot middernacht geopend geweest. Zie eveneens www.hulpverleningsdienstgroningen.nl\hvd

Winschoten: getuigenoproep mishandeling jongen

Op 15 november 2008 werd kort voor middernacht aan de Stationsstraat in Winschoten een jongen mishandeld door een man van middelbare leeftijd. Het slachtoffer liep hierbij diverse kneuzingen over zijn hele lichaam op. Tijdens of kort na deze mishandeling passeerde een groepje jongeren de bewuste plek. De politie wil graag met deze jongeren in contact komen, mogelijk dat zij iets hebben gezien. Er kan contact worden opgenomen met Regiopolitie Groningen via het nummer 0900-8844.

Groningen: hennepkwekerij opgerold

In een loods achter een woning aan de Helper Oostsingel in Groningen is maandag door de politie een hennepkwekerij opgerold. In de loods troffen de agenten meer dan zesentwintigduizend hennepstekken aan. In de ruimte werden daarnaast drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 55-jarige man uit Haren, een 54-jarige man uit Groningen en een 26-jarige man uit Groningen. De stekken en de aangetroffen bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen. Twee van de mannen werden s avonds na verhoor heengezonden. De derde man, de 54-jarige Groninger, werd in verzekering gesteld.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1027, aantal overtredingen: 86, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Eikenlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 818, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 67 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Provincie Groningen: roodlichtcontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een roodlichtcontrole gehouden.

Groningen, Paterswoldseweg: 5 overtredingen.

Groningen, Antonius Deusinglaan: 5 overtredingen.

Groningen, Westersingel: 12 overtredingen.

Daarnaast zijn tijdens deze controles 4 andere overtredingen beboet.