Politie Zeeland


---


Z-2366-2008 Inbraak in bedrijf, Terneuzen
Vannacht rond 01.30 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Mr. F.J. Haarmanweg in Terneuzen.
Toen de Zeeuwse politie ter plekke kwam was de eigenaar van het bedrijf al in het pand aanwezig. Samen met de eigenaar heeft de politie de sporen bekeken en de gestolen goederen geinventariseerd. Uit het bedrijf is een geldbedrag van enkele honderden euro's weggenomen. Door een raam in te gooien is/zijn de dader(s) het bedrijf binnengekomen. De technische recherche gaat nog sporenonderzoek doen in het bedrijf.

Z-2367-2008 Brandstichting, Sas van Gent
In een leegstaand pand aan de Alexanderstraat in Sas van Gent is vannacht omstreeks 01.15 uur door omwonenden een brand geblust.
De brand is door tot nu toe onbekende oorzaak ontstaan en de politie vermoedt brandstichting. Vandaag (dinsdag) gaat de technische recherche onderzoek doen in de woning.

O-2368-2008 Beknelling in Wemeldinge
Gistermorgen omstreeks 06.19 uur heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Zwaakseweg in Wemeldinge.
Een 19-jarige automobilist uit de gemeente Kapelle was onderweg naar zijn werk. In een bocht op voornoemde weg reed hij rechtdoor en hierdoor kwam de auto op zijn kop in een sloot terecht. Door een voorbijganger is het slachtoffer aangesproken, deze heeft ook de hulpdiensten in kennis gesteld. Het slachtoffer is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd en later overgebracht naar het ziekenhuis. Daar constateerde men "alleen' een hersenschudding. De 19-jarige man thuis herstellen van zijn verwondingen. Zijn auto is weggesleept door een takelbedrijf.

W-2369-2008 Verdachte van diefstal aangehouden
Een 18-jarige Vlissinger is vanmorgen rond 09.20 uur aangehouden door de Zeeuwse politie.
De man wordt verdacht van diefstal bij een bedrijf aan de Buitenruststraat in Middelburg. Deze diefstal is half november gepleegd. Een getuige zag de man lopen met de door hem gestolen spullen, hij heeft zijn gegevens doorgespeeld aan de politie. Vanmorgen is de man in de Nieuwstraat in Vlissingen aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij op dit moment een verklaring aflegt.

W-2370-2008 Doorgereden na aanrijding
Vanmorgen omstreeks 07.45 uur reed een 27-jarige Vlissingse fietser over de Torenweg in Middelburg.
Ongeveer ter hoogte van de Roozenburglaan kwam hem een scooter tegemoet die ineens afsloeg. De bestuurder van de scooter verleende geen voorrang aan de fietser en beiden kwamen hierdoor met elkaar in botsing. De scooter stopte even, maar toen de Vlissinger meldde dat hij schade aan zijn fiets had ging de onbekende scooterbestuurder er in volle vaart vandoor. De Vlissinger heeft aan het ongeluk een gezwollen hand overgehouden, van zijn fiets is het voorwiel en het frame krom. De politie is op zoek naar de bestuurder van de scooter. Het betreft een jongen van ongeveer 16 jaar oud, hij had een zwarte integraalhelm op en reed op een donkerblauwe Aprilliascooter met wit en rood aan de onderkant. De jongen was gekleed in een zwarte jas en een blauwe spijkerbroek. Eventuele getuigen van het voorval, of mensen die de scooterrijder menen te herkennen worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Middelburg, of te bellen met 0900-8844.