BedrijfsautoRAI

Tien nieuwe Scania's voor ArcelorMittal Staalhandel

(12/9/2008)
Scania heeft onlangs tien Scaniaâs afgeleverd aan ArcelorMittal Staalhandel. Zes trucks, van het type Scania R420 LA 6x2/4 MNA, zijn geleverd in Born, en vier trucks, van het type Scania R420LA 4x2 MNA, zijn geleverd in België (twee in Overpelt en twee in Schoten). Alle trucks zijn voorzien van een CR19 slaapcabine met veel ruimte voor de chauffeur.
Vorig jaar heeft Scania ook al een levering gedaan van tien trucks aan ArcelorMittal Staalhandel. Van deze twintig voertuigen in totaal zijn er twaalf afgeleverd via servicesteunpunt Habets Trucks te Nuth, vier via Scania Eindhoven en vier via Scania Wijnegem (Antwerpen).

ArcelorMittal Staalhandel kiest bewust voor EGR-motoren. De belangrijkste reden daarvoor is dat de onderneming geen gebruik wil maken van AdBlue en het SCR-systeem. Daarnaast zijn alle geleverde voertuigen voorzien van Scania Retarder, een geïntegreerd remsysteem en het computergestuurde schakelsysteem Scania Opticruise.

ArcelorMittal Staalhandel is onderdeel van ArcelorMittal Distribution, de distributietak van ArcelorMittal. ArcelorMittal, is wereldwijd de nummer 1 in staal met 330.000 medewerkers in meer dan 60 landen en is ontstaan door het samengaan van Arcelor en Mittal Steel medio 2006. Arcelor ontstond eerder door de fusie tussen 3 belangrijke Europese staal fabrieken Aceralia Spanje, Arbed Luxemburg en Usinor Frankrijk.

ArcelorMittal Staalhandel beschikt in Nederland over een netwerk van staaldistributiebedrijven dat vanuit 6 locaties zowel in staat is om kleine en middelgrote klanten lokaal te beleveren en te voldoen aan de complexe eisen van industriële klanten.

âDe voornaamste reden voor ArcelorMittal Staalhandel om te kiezen voor Scania is de kwaliteit en de levensduur van de trucks, de goede service en het gunstige brandstofverbruik,â aldus Yvo Van Werde, Managing Director AND-Steel (België).