Gemeente Dordrecht

Wethouder Van den Oever en graffitikunstenaar bespuiten muur

Maandag 8 december is de legale graffitimuur officieel geopend. De graffitimuur bevindt zich aan de Lijnbaan, achter het Energiehuis. Hiermee hebben jongeren eindelijk de lang verwachte legale graffitimuur.

Wethouder Van den Oever (Stadsbeheer) heeft samen met een graffitispuiter de openingshandeling verricht door een stuk mee te spuiten op de muur. De graffitispuiters waren zondag 7 december aan de slag gegaan, zodat de muur er tijdens de opening al mooi uit zag.

De legale spuitplek voorziet in een behoefte van jongeren en graffitikunstenaars. De locatie van de legale graffitimuur is een bewuste keuze van de gemeente: de ligging is centraal en er zijn geen direct omwonenden die overlast ondervinden. De muur aan de achterzijde van de Wantijloods is bijna 25 meter lang en drie meter hoog.

De gemeente Dordrecht wil met de legale graffitimuur de ruimte bieden voor graffiti als kunstvorm. Door de komst van de graffitimuur hoopt de gemeente dat de illegale graffiti elders in de stad afneemt. De muur is er voor een proefperiode van een jaar. Hierna vindt een evaluatie plaats en bekijkt de gemeente of de muur blijft bestaan. Bij de evaluatie wordt onder andere gekeken naar de mening van de jongeren, de eventuele overlast in de omgeving en de beheersaspecten.

Dit unieke project is tot stand gekomen met de medewerking van jongeren, Dordtse Welzijns Organisatie (DWO), de beheerder van het Energiehuis en verschillende medewerkers van de gemeente.

Datum 9 december 2008
Redactie Paula Schenk
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen
T (078) 639 84 81
Informatie Suzanne van der Velden
Gemeente Dordrecht
Stadsbeheer
T (078) 639 84 62

Bijlage Bespuiten_legale_graffitimuur_8_dec.jpg