Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

St Jansdal opnieuw bij top 5 (09-12-2008)

In eerdere ziekenhuisstudies van onderzoeksbureau Roland Berger werd een overzicht opgenomen van ziekenhuizen gerangschikt op basis van de prestaties op kwalitatief, financieel en operationeel gebied. In 2007 werd St Jansdal uitgeroepen tot het beste ziekenhuis. Ook in 2008 behoort Ziekenhuis St Jansdal uit Harderwijk tot de top 5. Er is door Roland Berger geen ranglijst gepubliceerd omdat in de ranglijsten de individuele ziekenhuizen sterk variëren in relatieve prestaties.

Vijf ziekenhuizen staan echter wel vermeld in het rapport âOp weg naar echte marktwerking' omdat deze ziekenhuizen de afgelopen periode consequent beter scoorden dan de overige ziekenhuizen. Het gaat om vier algemene en één top klinisch ziekenhuis te weten: Nij Smellinghe in Drachten, Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen, Westfries Gasthuis in Hoorn, het Deventer Ziekenhuis en ons ziekenhuis St Jansdal.

In het rapport schrijft de onderzoeker dat het bewonderenswaardig is, dat deze ziekenhuizen in roerige tijden waarin veel verandert, constant goede prestaties weten te leveren. Deze ziekenhuizen zijn volgens de onderzoeker een voorbeeld voor de overige partijen in de ziekenhuis sector.

De genoemde ziekenhuizen hebben een fors betere financiële positie en ook scoren ze consequent beter op de kwaliteitsindicatoren. Het lukt deze top-5 ziekenhuizen om de organisatie en kwaliteit op hoog niveau te houden en jaarlijks te blijven verbeteren. De Raad van Bestuur van St Jansdal is erg blij met de uitkomsten van dit onderzoek en de top-5 plaats. Voor nadere informatie: www.rolandberger.nl

St Jansdal opnieuw bij top 5 beste ziekenhuizen
---