PvdA Rotterdam


3 dagen in Feijenoord: projecten in Hillesluis

Di 9 Dec 2008 - Redactie
3 dagen in Feijenoord: projecten in Hillesluis

De PvdA-raadsleden Duco Hoogland, Tom Harreman en Leo Bruin spraken vandaag in theehuis Istanbul met Edwin Dortland. Hij is de projectleider van de wooncorporatie Woonstad in Bloemhof en Hillesluis.

Dortland vertelde over de veranderingen die nu in Hillesluis plaats vinden. Door herstructurering worden de sociale stijgers de wijk binnengehaald. Met de hulp van sociale programmas wordt gezorgd dat jongeren in de wijk zich niet gaan vervelen. Doordat ze dingen te doen hebben, neemt vandalisme en overlast af.

Vooral enthousiast was Dortland over de ontwikkelingen in de Van Zettenfabriek. In deze fabriek werden vroeger krukassen gemaakt. Inmiddels staat het alweer jaren leeg. In de nabije toekomst hoopt Dortland dat er een groot jongerencentrum in gevestigd wordt.

Punten van zorg zijn er ook. De samenwerking met de gemeentelijke diensten DS+V (Dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting) en het OBR (Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam) zou beter kunnen verlopen. Daarnaast laat de integrale gebiedsvisie lang op zicht wachten. De buitenruimte blijft ook een zorgenkindje en ligt er vaak niet goed bij. Harreman: Dit kan natuurlijk niet. Wanneer je een gebied echt wil aanpakken moet je alle facetten meenemen, waaronder de buitenruimte. Je hebt niks aan mooie huizen wanneer de straten een zooitje blijven.