AutoRai

Nicola Larini wint Show Race van Bologna Motor Show met Nubira WTC

(12/9/2008)
Chevrolet-coureur Nicola Larini heeft met een Chevrolet Nubira WTC de Yokohama World Touring Car Show gewonnen, die voor de tweede achtereenvolgende keer tijdens de Bologna Motor Show in Italië werd georganiseerd. De race, waaraan zes top toerwagencoureurs deelnamen in directe heats tegen elkaar, werd georganiseerd ter gelegenheid van de befaamde Bologna Motor Show, waar ook de Chevrolet Cruze WTC in zijn nieuwste uitvoering werd onthuld.

Op weg naar zijn overwinning versloeg Larini BMW-coureurs Jörg Müller en landgenoot Duncan Huisman. Ook SEATâs vice wereldkampioen Gabriele Tarquini en Honda-coureur Tomas Engström moesten het onderspit delven tegen ex-Formule 1-coureur Larini.

Nicola Larini
Zegevierend Chevrolet-coureur Nicola Larini: âIk ben heel erg blij dat ik deze showrace waarbij zoveel toeschouwers aanwezig waren voor de tweede keer heb kunnen winnen. Het is geen kampioenschaprace, maar het is altijd leuk om te winnen. De grootste voldoening is echter dat ik de Nubira zijn laatste overwinning heb kunnen geven in zijn allerlaatste race, net zoals Rob Huff en Alain Menu hebben gedaan tijdens de laatste WTCC-race in Macau. Het is een welverdiend vaarwel voor de Nubira voor zijn âpensioneringâ. En wij hopen dat wij de nieuwe Cruze WTC een soortgelijk welkom kunnen heten.â