NEN


Jaarcongres 2008 Praktijkregels voor drukapparatuur

dinsdag 18 november 2008, 13:58

NEN en Sdu Uitgevers organiseren op dinsdag 9 december het derde jaarcongres 'Praktijkregels voor drukapparatuur'. Aan de orde komen de belangrijkste punten uit de nieuwste Praktijkregels en ontwikkelingen die invloed hebben op toekomstige Praktijkregels.

De volgende voordrachten staan op het programma:


1 Recente ontwikkelingen wet- en regelgeving - Bert Wijker (Ministerie van SZW)
Momenteel wordt in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een vooronderzoek uitgevoerd voor de geplande evaluatie van de huidige regelgeving voor drukapparatuur. Belangrijke vraag hierbij is: waar kunnen verbeteringen/vereenvoudigingen worden aangebracht in de regelgeving? Tijdens het congres worden enkele eerste resultaten getoond en worden de aanwezigen geïnformeerd over hoe ze aan deze evaluatie kunnen bijdragen.


2 Zorgplicht bij drukapparatuur en apparatuur met overdruk Voor drukapparatuur waarvoor geen verplichte keuring voor ingebruikneming of herkeuring van toepassing is, geldt nog wel altijd de 'zorgplicht'. Hiermee heeft de gebruiker de plicht om te zorgen voor de technische integriteit van drukapparatuur voor veiligheid, gezondheids- en milieubescherming.
De voordracht gaat in op de diverse aspecten waarmee in de praktijk rekening moet worden gehouden om aan deze 'zorgplicht' te voldoen. Ook wordt ingegaan op de recente ontwikkelingen omtrent regelgeving voor apparatuur met een overdruk

3 Verdere ontwikkelingen PRD 2.1 'Samenbouw van drukapparatuur en beveiliging' en 2.3 'Periodieke herbeoordeling' - Nico van Til (Jacobs Nederland bv)
Na het verschijnen van de eerste drukken van deze katernen in juni 2007 zijn de werkzaamheden gestart aan een aantal aspecten die nog verdere uitwerking behoeven. In de voordracht wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste onderwerpen.


4 Scheurvorming in stoomketels met schijvenbodems - Teus Evertsen (Energie Consult Holland BV)
De afgelopen jaren zijn problemen met scheurvorming aan het licht gekomen in stoomketels met schijvenbodems. Het platform voor aangewezen keuringsinstellingen (NBP) heeft in samenwerking met fabrikanten en onderhoudsbedrijven de problematiek geïnventariseerd. De voordracht gaat in op de bevindingen van deze inventarisatie en de hieruit ontstane aanbevelingen voor het herbeoordelingsplan en eventueel reparatieplan voor deze ketels.

Het congres vindt plaats in Hotel Nootdorp. U kunt zich inschrijven op www.prda-jaarcongres.nl.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN Machinebouwmail (Publicatie)