KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

8-12-2008

Het Watersportverbond en de gemeente Den Haag gaan samenwerken

De gemeente Den Haag en het Watersportverbond gaan samenwerken om de zeilsport als top- en breedtesport te bevorderen. Zo wordt Den Haag de thuishaven van de Volvo Talentploeg en de Delta Lloyd Kernploeg. In Scheveningen komt het Nationaal Trainingscentrum Zeilen. Dit in samenwerking met jachtclub Scheveningen. Zodoende moet de badplaats kunnen uitgroeien tot een nationaal en internationaal toonaangevende zeilhaven.

Bij de vestiging van de topteams in Den Haag streeft de gemeente ernaar om Het Watersportverbond hierin te ondersteunen. Dit geldt voor trainingsfaciliteiten, huisvesting en studiemogelijkheden van de leden van de topploegen. Ook zal de gemeente zorgen voor faciliteiten bij nationale en internationale evenementen in het Nautisch Centrum, Scheveningen Haven en voor de Scheveningse kust. Topzeilers met een beperking kunnen rekenen op speciale aandacht.

Den Haag wil zich manifesteren als Internationale stad van recht en vrede en als Sportstad aan Zee. De gemeente benut hierbij de
mogelijkheden om samen te werken met andere partijen om toerisme, recreatie, sport en cultuur te vergroten. Voor de ontwikkeling van de sport in Den Haag wil de gemeente haar unieke ligging als stad aan zee optimaal benutten.

Internetadres: www.denhaag.nl