Hoogopgeleide werkzoekende niet bang voor crisis

09/12/2008 09:00

Ad Rem Young Professionals

Almere, 9 december- De huidige groep hoogopgeleide werkzoekenden laat zich niet beïnvloeden door de economische neergang, blijkt uit onderzoek van Ad Rem Young Professionals onder 550 respondenten. Slechts 20% van de 'rondkijkende' young professionals laat zich momenteel weerhouden van het solliciteren naar een nieuwe uitdaging en slechts 11% denkt dat het de komende tijd moeilijker wordt om een nieuwe baan te vinden.

Over de ontwikkeling van het salaris zijn ze al even optimistisch, aangezien slechts 8% denkt dat de crisis een negatief effect zal hebben op het startersalaris. Ramses Serno, directeur van Ad Rem Young Professionals, zegt: "De huidige generatie young professionals is onbekend met de directe gevolgen van een economische crisis, aangezien zij dit nog niet eerder hebben meegemaakt. En dus ook met consequenties op hun positie op de arbeidsmarkt. Gezien de huidige schaarste aan hoogopgeleide werknemers is hun onbezorgdheid deels terecht, maar toch constateren wij dat het aantal vacatures voor young professionals afneemt en zal ook zeker deze groep gevolgen gaan ondervinden."

Ook wordt er door de werkzoekenden niet extra kritisch gekeken naar de keuze voor een branche waarin zij willen solliciteren. Slechts 11% zegt onstabiele sectoren te vermijden, 11% geeft aan dat zij expertise in een bepaalde branche hebben en daarom genoodzaakt zijn daarin te solliciteren en 78% gaat gewoon solliciteren in de branches die zijn interessant vinden.





http://www.adrem.nl

http://www.adrem.nl