Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.55 uur

Utrecht, 09-12-2008

Politie zet lok-zwarte piet in

UTRECHT Met behulp van twee als zwarte piet verklede agenten heeft de politie vrijdag

5 december vier aanhoudingen verricht in de omgeving van het winkelcentrum Rokade. Aanleiding voor de actie waren de klachten eerder die week van enkele echte zwarte pieten. Zij werden door de jeugd bekogeld met de pepernoten die ze zojuist hadden uitgedeeld.

Omstreeks half vier werden drie jongens van 10 en 11 jaar aangehouden omdat zij op de Doornburglaan de geschminkte agenten belaagden. Ze kregen een proces-verbaal wegens baldadigheid en werden met instemming van hun ouders doorgestuurd naar Bureau Halt voor een alternatieve straf.

Ernstiger was het gedrag van een 15-jarige jongen. Hij schold de zwarte pieten eerst uit. Toen hij op de Zwanenvechtlaan achterin een auto was gestapt, maakte hij ook nog een schietbeweging met zijn hand. Daarop werd hij aangehouden wegens bedreiging. De verdachte, die voorkomt in de top 40 van Zuilense overlastjongeren, is meegenomen naar het bureau en voorgeleid.

Kerstboomdief aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagmorgen een man aangehouden omdat hij een kerstboom inclusief verlichting had gestolen.

Rond 08.30 uur kreeg de politie een melding dat vanuit de Haagstraat een kerstboom met verlichting was weggenomen. Ter plaatse troffen agenten een bewoner uit de Haagstraat aan. De man gaf aan dat een onbekende man één van de versierde kerstbomen uit de straat had meegenomen. Door een andere getuige werd gezien dat de dief met de kerstboom inclusief verlichting in de Oudwijkerlaan liep.

De achtervolging werd door de getuige ingezet waarop de dief de kerstboom liet vallen. Later kon de politie de 20-jarige kerstboomdief uit Utrecht toch nog aanhouden, omdat hij kwam kijken hoe het één en ander verliep. Hij werd herkent en door de agenten aangehouden. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Fietser onder invloed tegen politieauto

UTRECHT Op de Safierlaan reed maandagmiddag een dronken fietser tegen een politieauto aan.

Tijdens de surveillance zagen agenten een fietser zonder verlichting over de Safierlaan rijden. De agenten gaven de fietser een seintje met hun verlichting om hem hierop te attenderen. De man schreeuwde iets naar de agenten maar reed door. De agenten besloten de man te controleren. Ze reden langs hem en parkeerde de auto iets veder op. Nog voordat zij uit de auto stapten, hoorde zij een harde knal en zagen dat de man met zijn fiets tegen de politieauto was gereden.

De 50-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats bleek gedronken te hebben en werd meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 845 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van tien uur en een proces-verbaal.

Man aangehouden met vals paspoort

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden omdat hij probeerde met een vals paspoort een rekening te openen.

Bij een bank aan de Roelantdreef kwam rond 15.20 uur een man binnen die eerder had getracht een bankrekening te openen met een mogelijk vals paspoort. De man kwam nu weer binnen om zijn valse paspoort weer op te halen. De politie werd gewaarschuwd en hield de 26-jarige man uit Vleuten aan. Onderzoek moet gaan uitwijzen hoe het zit met de identiteit en het valse paspoort van de verdachte.