QuizWinners steunt Unicef met FeestmaandQuiz

09/12/2008 09:22

HIMES B.V.

December moet een feestmaand zijn voor alle kinderen. Daarom steunt online quizplatform QuizWinners, Unicef met haar unieke FeestmaandQuiz. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe meer geld er naar Unicef gaat.

Voor veel kinderen zijn cadeaus, gezelligheid en familie niet zo vanzelfsprekend als ze zouden moeten zijn. Juist voor hen wil QuizWinners (www.quizwinners.com) deze periode iets doen. Daarom wordt er 20 eurocent aan Unicef gedoneerd voor iedereen die zich nu aanmeldt en de nieuwe FeestmaandQuiz speelt. Unicef vraagt op dit moment aandacht voor kindersterfte als gevolg van vervuild drinkwater en slechte hygiëne.

Enkele harde feiten:

884 miljoen mensen hebben geen toegang tot schoon water.

Dat zijn 425 miljoen kinderen onder de 18 jaar die niet de beschikking hebben over veilig drinkwater.


1,5 miljoen kinderen onder de 5 jaar sterven jaarlijks door een gebrek aan schoon water en slechte hygiëne.

Unicef heeft een unieke totaalaanpak ontwikkeld. Ze zorgt dat mensen toegang krijgen tot schoon water, sanitaire voorzieningen én dat zij training krijgen over hygiëne. Dit door middel van simpele maar doeltreffende maatregelen.

"Wat weerspiegelt de kerstgedachte beter dan iets voor een ander doen?" zegt Wouter Tabernal. Hij is de oprichter van HIMES, het bedrijf achter de FeestmaandQuiz. "Daarbij is het ook nog een leuk om de quiz te spelen en steun je Unicef, de grootste kinderrechtenorganisatie ter wereld".

De FeestmaandQuiz bevat honderden vragen over tradities en gewoonten van deze mooie periode, met onderwerpen van het Urbi et Orbi tot Rudolph the Rednosed-Reindeer, en van de Goedheiligman tot de Heilige Geest. De quiz kan, samen met vele andere quizzen, gespeeld worden op het unieke spelplatform QuizWinners. Alleen al uniek omdat er wereldwijd zo'n honderd redacteuren de quizzen dagelijks aanvullen met actuele vragen. Met andere woorden: vandaag gebeurd, uiterlijk morgen in de quizzen!

Over QuizWinners

QuizWinners is een uniek quizplatform waarbij spelers het tegen elkaar kunnen opnemen. Daarnaast kunnen spelers elkaar rechtstreeks uitdagen, waardoor snel duidelijk wordt wie er de slimste is. Bestaande quizzen worden continu verrijkt met nieuwe vragen en er komen regelmatig quizzen bij. QuizWinners is ook actief in Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.





http://www.quizwinners.com


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,