Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

JAN REUVERS NIEUWE VOORZITTER CLUB VAN ELF;
HENRIC BEMBOOM, 1STE VICE PRESIDENT EUROPARKS

Eindhoven, 9 december 2008

Tijdens de jaarvergadering van de Club van Elf, de vereniging van de grote dagattractiebedrijven, heeft Henric Bemboom de voorzittershamer overgedragen aan Jan Reuvers, algemeen directeur van Compagnie des Alpes, regio Noord. Tijdens de ledenvergadering van Europarks in München werd Henric Bemboom gekozen als 1ste Vice President.

Henric Bemboom heeft de afgelopen twee jaren de Club van Elf met verve en charme geleid door een periode die gekenmerkt werd door de strijd voor het behoud van het lage BTW-tarief voor de attracties; het verwerken van de effecten van de wet Werken aan Winst; een streven naar betere bereikbaarheid van de Nederlandse attracties. En nu, bij het afscheid is het goed te constateren dat het streven naar vermindering van de lastendruk, voorzichtig vruchten begint af te werpen.

Haar overstap naar Europarks ziet ze als een logisch vervolg op de activiteiten op het nationale vlak. Het blijkt dat er in Europa nog een groot aantal taken liggen voor de toerismesector. De parken verenigd in Europarks moeten samen met hun internationale partners in het geweer komen. Uitdagingen liggen heel duidelijk op het terrein van bevordering van het functioneren van de toeristische sector. Daarbij moet rekening gehouden worden met de specifieke kenmerken van onze sector op het gebied van werkgelegenheid, seizoensmatigheid, veiligheid en innovatie.

Jan Reuvers, een man met een rijke, ruim dertigjarige carrière in de vrijetijdssector, neemt de voorzittershamer van de Club van Elf over. Jan Reuvers is momenteel verantwoordelijk voor de exploitatie van Walibi World, Dolfinarium Harderwijk, Avonturenpark Hellendoorn en het Duitse park Fort Fun, allen deel uitmakend van de Compagnie des Alpes.

Jan Reuvers begon zijn loopbaan in de Canadese hotelsector. In 1989, een paar jaar voor de opening, zette hij voet op echte attractiebodem in Disneyland Resort Paris. Na 8 jaar Disney, lokte Opel Live in Duitsland. Na een kort jachthaven intermezzo, vroeg Compagnie des Alpes hem als directeur van het Dolfinarium in Harderwijk, een taak die inmiddels fors is uitgebreid.

De donkere wolken van de financiële crisis en mogelijke recessie ziet Jan Reuvers als een extra uitdaging voor de attractiesector. Bevordering van het functioneren van de binnenlandse toeristische markt is daarbij een eerste taak. Mede dankzij een sterke binnenlandse markt en een kwalitatief, hoogwaardig vrijetijdsproduct kunnen de Nederlandse attracties een wezenlijke rol spelen in de Nederlandse economie.

De kwaliteit en uniciteit van de Club van Elf zijn daarvoor een goede basis. Deze dagattractievereniging is en blijft een bijzondere groep van ondernemers, die professionaliteit en collegialiteit hoog in het vaandel heeft staan. Het is niet de macht van het getal maar juist de creativiteit van het ondernemersschap dat de Club van Elf zo bijzonder maakt

Jeff Bertus
Directeur Club van Elf

De Club van Elf, opgericht in 1973, richt haar activiteiten op de bevordering van de cultuursector dagtoerisme en dagrecreatie in het algemeen en de belangenbehartiging van haar leden, de toonaangevende dagattractiebedrijven in deze recreatieve cultuursector in Nederland: Attractiepark Slagharen, Burgers' Zoo, Ouwehands Dierenpark, Dolfinarium Harderwijk, Duinrell, Keukenhof, Het Land van Ooit, Madame Tussaud's Amsterdam, Madurodam, Dierenpark Emmen, Snowworld en Walibi World.

De Club van Elf is lid van:
Europarks, de Europese Federatie van Attractieparken IAAPA, International Association of Amusement Parks & Attractions KHN, Koninklijk Horeca Nederland
Vereniging VNO-NCW

---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht