Ingezonden persbericht


MEE 't Gooi en omstreken


Persbericht
| |
| |
Pagina 1/2

Utrecht, 5 december 2008

Klantvriendelijke website voor iedereen met een handicap of beperking

De website van MEE Utrecht Gooi & Vecht is vernieuwd. Mensen met een beperking of chronische ziekte kunnen op www.mee-ugv.nl niet alleen zeer uitgebreide informatie vinden over alles wat te maken heeft met leven met een beperking, maar ook gratis adverteren op MEE Marktplaats, chatten met medewerkers of een keus maken uit vrijetijdsactiviteiten in de buurt. Verder biedt de site nieuws, een agenda, downloads van folders en brochures en achtergrondinformatie over MEE Utrecht Gooi & Vecht.

Babbelbox
Nieuw op de site is chatten met MEE. Deze digitale 'babbelbox' is effectief, makkelijk en snel en bovendien een uitkomst voor mensen die doof of slechthorend zijn of moeite hebben met spreken. Met één klik op de chatbutton en daarna het intypen van een vraag heeft de bezoeker direct contact met een consulent van MEE. De vraagsteller mag anoniem blijven en krijgt desgewenst de tekst van het gesprek na afloop per e-mail toegezonden. Chatten met MEE kan elke werkdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Marktplaats
MEE Marktplaats is de eigen vraag-en-aanbodrubriek van MEE Utrecht Gooi & Vecht. De oproepen variëren van fiets met hulpmotor aangeboden tot vrijwilliger gevraagd voor het halen en brengen naar zwemmen op zaterdagochtend. Ook zijn er veel mensen die via MEE Marktplaats een maatje hopen te vinden. Adverteren is gratis op voorwaarde dat het product of de dienst verband houdt met leven met een beperking.

Sociale kaart
Als onafhankelijk cliëntondersteuner hecht MEE veel waarde aan goede informatie, op grond waarvan mensen zelf keuzes maken. Bezoekers van de website van MEE Utrecht Gooi & Vecht kunnen die informatie onder andere vinden in de rubrieken van A tot Z links op de homepage, maar ook in de sociale kaart. Die geeft een actueel overzicht van organisaties voor zorg, welzijn en wonen in heel Nederland en wordt ook veel gebruikt door verwijzers en collega-instellingen van MEE.

+ + +
www.mee-ugv.nl



Ingezonden persbericht