Gemeente Dinkelland


GEZAMENLIJK PERSBERICHT

Datum: 9 december '08
Betreft: Schoolmaatschappelijk werk

Gemeenten in Noordoost Twente investeren in schoolmaatschappelijk werk.

De gemeenten Losser, Oldenzaal en Dinkelland gaan gezamenlijk het bureau Jeugdzorg Twente subsidiëren om verdere invulling te kunnen geven aan het schoolmaatschappelijk werk dat het bureau nu reeds biedt op het Twents Carmelcollege. Het aantal uren kan met deze subsidie uitgebreid worden.

Toelichting

Bureau Jeugdzorg Twente krijgt een projectsubsidie van in totaal E 33.600,- van de drie gemeenten voor de schooljaren 2008-2009 en 2009-2010. Hiermee kan 8 uur per week (licht pedagogische) hulp extra worden geboden op het Twents Carmel College. Deze hulp sluit aan op de schoolinterne zorgstructuur en op de vangnet- en zorgstructuur die in de gemeenten Losser, Oldenzaal en Dinkelland ontwikkeld is.

Deze vangnet- en zorgstructuur zal een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de Centra voor Jeugd en Gezin van de gemeenten Losser, Oldenzaal en Dinkelland. Deze structuren moeten er toe bijdragen dat problemen van jeugdigen zo vroeg mogelijk worden gesignaleerd en opgelost. Het moet leerlingen in het voortgezet onderwijs helpen hun schoolperiode zo goed mogelijk te doorlopen.

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met wethouder Engbers, telefoonnummer 0541-854154 of team Communicatie, Joost Meijer, telefoonnummer 0541-854 100 of 06-16594593 of jwg.meijer@dinkelland.nl.


---- --