Kwik-Fit blijft competitief met Mendix


ROTTERDAM, 20081209 -- Kwik-Fit heeft na een intensieve selectie- en evaluatieprocedure besloten om het Mendix software platform in te zetten voor ondersteuning van haar processen. De Mendix software zal binnen Kwik-Fit allereerst worden ingezet voor het structureel automatiseren van de bedrijfsprocessen waarmee de fleetmarkt wordt bediend.

Met ruim 2300 servicepunten en 9.000 medewerkers is Kwik-Fit de grootste autoserviceketen van Europa. Kwik-Fit Nederland telt momenteel 180 filialen. Door steeds veranderende marktomstandigheden in de retail en automotivebranche, is Kwik-Fit genoodzaakt haar processen continue aan te passen en te optimaliseren.

"Kwik-Fit stelt zichzelf hoge eisen als het gaat om servicekwaliteit, procesefficiency en interne informatievoorziening. Alleen dan kunnen we de kosten in bedwang houden en succesvol blijven concurreren in deze markt. Kwik-Fit is een uniek bedrijf en dit stelt hoge eisen aan de flexibiliteit en kwaliteit van ons ICT landschap", aldus Paul Traas, financieel manager bij Kwik-Fit. "Het Mendix platform stelt ons in staat onze processen aan te passen in een fractie van de tijd en daarmee tegen beheersbare kosten."

René ten Hove, manager ICT : "Kwik-Fit heeft een heldere visie opgesteld over hoe we onze processen en informatievoorziening gestructureerd willen automatiseren en beheren. Na een succesvolle proof-of-concept, hebben we met het oog op de toekomst besloten het Mendix platform aan te schaffen en als eerste stap in te zetten voor ondersteuning van onze fleetgerelateerde processen. Mendix biedt ons de nodige ontwikkelkracht, flexibiliteit en sluit perfect aan op zowel onze procesvisie als ons bestaande IT landschap."

Derek Roos, CEO van Mendix, vult aan: "Wij zijn erg verheugd dat Kwik-Fit heeft gekozen voor strategische uitrol van Mendix binnen de Kwik-Fit organisatie. Modelgedreven softwareontwikkeling heeft de toekomst en deze strategische keuze van Kwik-Fit bevestigt dit weer. Wij zijn ervan overtuigd dat deze beslissing Kwik-Fit een groot competitief voordeel zal opleveren."

Over Mendix
Mendix levert een modelgedreven software platform om snel flexibele applicaties te ontwikkelen en te integreren in elke bestaande organisatie en iedere IT omgeving. Mendix stelt bedrijfsanalisten in staat om actief deel te nemen in het ontwikkel traject. Gerenommeerde bedrijven uit onder meer de financiële, logistieke en mediabranche, zoals Sandd, Menzis, ABN Amro, Agis Zorgverzekeringen, Mammoet, Sanoma en NRp Dagbladen maken gebruik van Mendix. Mendix is één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, heeft kantoren in Nederland, Engeland, Zweden en Amerika en heeft Rotterdam als thuishaven. Kijk voor meer informatie op www.mendix.com.