Ingezonden persbericht


Koninklijke Horeca Nederland neemt afstand van uitvoering rookbeleid Leden zijn niet tegen rookvrije horeca, maar huidige uitvoering is onwerkbaar.

WOERDEN, 9 december 2008

De ledenraad van Koninklijke Horeca Nederland heeft zich vanmiddag uitgesproken over de aanpak van het rookbeleid van het kabinet. De conclusie is dat het huidige rookbeleid voor een groot deel van de cafés en discotheken onuitvoerbaar is en tot groot onrecht leidt.

De leden zijn uitdrukkelijk niet tegen een rookvrije horeca. De afgelopen jaren zijn talloze gesprekken gevoerd met de laatste drie ministers van Volksgezondheid. Steeds is aangegeven dat de gevolgen van het rookbeleid voor een groep ondernemers buiten proportioneel zijn. Er is niet genoeg gedaan aan het handhaven van het rookverbod, waardoor er asbakken terug geplaatst zijn en er chaos is ontstaan.

Als branchevereniging zijn meerdere malen oplossingen aangeboden. Het kabinet en minister Klink hebben niet willen luisteren en laten een groep van 1500-3000 horecaondernemers in de steek.

We hebben onze leden gevraagd wat zij willen en ik ben blij dat vanmiddag alle regio- en sectorvoorzitters op dezelfde lijn zitten", aldus directeur Lodewijk van der Grinten. Ook in deze ledenraad is gebleken dat de solidariteit van alle leden hoog is, en daar zijn we ook trots op.

Koninklijke Horeca Nederland blijft zich inzetten om alle leden te ondersteunen.

|Noot voor de redactie -