FAVV-Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (België)


MEDEDELING VAN HET FAVV

Stand van zaken " vlees afkomstig van Ierland"

09/12/2008

Het FAVV heeft vandaag, 9 december, een speciale vergadering van het Raadgevend Comité bijeengeroepen om haar stakeholders op de hoogte te houden van de laatste stand van zaken in verband met het dioxine-probleem in het Ierse varkensvlees.
Alle door het FAVV genomen acties werden uitvoerig toegelicht. Ook werd de sector nogmaals gewezen op de meldingsplicht. Het RC heeft dan ook niet nagelaten zijn waardering uit te drukken voor het kordate optreden en de transparante wijze van communicatie door het Voedselagentschap.

Door de meldingsplicht : recall door Champion

Een recall met persbericht werd georganiseerd door de distributieketen "Champion" van hamburgers waarvoor gehakt afkomstig van Ierse varkens, werd gebruikt.

De Ierse autoriteiten hebben bekend gemaakt dat waarden boven de norm voor dioxine werden aangetroffen in rundvlees op de Ierse markt. De tracering in Ierland is aan de gang, nadere details en exacte cijfers zijn nog niet bekend.

Samen met de andere landen van de EU en de Commissie blijft het FAVV de situatie op de voet volgen en zal direct alle mogelijke relevante informatie mededelen.

De website van het Voedselagentschap, www.favv.be wordt permanent aangepast.

Contactpersoon voor de Nederlandstalige pers : Lieve Busschots 0477 59 83 93 Contactpersoon voor de franstalige pers : Pierre Cassart 0477 69 35 65

F.A.V.V. A.F.S.C.A. Food Safety Center - Kruidtuinlaan 55 Food Safety Center ­ Bvd. du Jardin botanique 1000 Brussel 1000 Bruxelles Tel. 02-211 82 11 Tel. 02-211 82 Meldpunt voor de consumenten: Point de contact pour les consommateurs : Tel. 0800 13550 Tel. 0800 13550 Fax 0800 24 177 Fax 0800 24 177

http://www.favv.be http://www.afsca.be