( BW)(CELGENE-INTERNATIONAL) Mijlpaalanalyse toont aan dat voortgezette behandeling met REVLIMID® plus dexamethasone het totale overlevingscijfer onder patiënten met multiple myeloma significant verhoogt


BOUDRY, Zwitserland--(BUSINESS WIRE)--Dec 09, 2008-- Analyse uit twee REVLIMID-onderzoeken in fase III (MM-009 en MM-010) onder patiënten met recidief/refractair multiple myeloma

Na twee jaar was onder patiënten met minimaal stabiele aandoening bijna 94 procent van degenen die de behandeling meer dan tien maanden volhielden in leven, vergeleken met minder dan 50 procent van degenen die de behandeling vroeger staakten

Celgene International Sàrl (NASDAQ: CELG) heeft gemeld dat gegevens uit een mijlpaalanalyse van patiënten met recidief/refractair multiple myeloma aantonen dat voorgezette behandeling met REVLIMID (lenalidomide) in combinatie met dexamethasone na het behalen van beste respons resulteerde in significant hogere totale overleving en langere tijd tot verergering van de aandoening vergeleken met degenen die de behandeling na tien maanden of minder staakten. De resultaten van deze analyse werden vandaag gepresented op de 50e jaarvergadering van de American Society of Hematology (ASH).

"Uit het resultaat blijkt dat zolang patiënten een respons blijven vertonen op de behandeling en de bijwerkingen beheersbaar zijn, de behandeling het best kan worden voortgezet, aangezien een voorgezette behandeling de uitkomsten en de totale overleving aanzienlijk kan verbeteren," aldus Jesus San Miguel, MD, hoofd van de afdeling hematologie van de Universiteit van Salamanca en hoofdauteur van het onderzoek. "Patiënten en artsen moeten samen aan de beheersing van de bijwerkingen werken zodat de behandeling kan worden voorgezet."

Multiple myeloma is een kanker van het bloed waarbij een overmaat aan plasmacellen, of witte bloedcellen, wordt geproduceerd in het beenmerg. De aandoening is verantwoordelijk voor één vijfde van alle gevallen van overlijden aan hematologische kankers.

Uit deze analyse van 321 patiënten bleek dat 24 maanden na het bereiken van de beste respons, 93,8 procent van de patiënten die de behandeling langer dan 10 maanden voortzetten nog in leven waren, terwijl slechts 48,4 procent van degenen die 10 maanden lang of minder werden behandeld nog in leven waren.

Een tweede analyse uitgevoerd als onderdeel van hetzelfde onderzoek toonde aan dat patiënten die de behandeling met REVLIMID® vroegtijdig staakten vanwege ongunstige gebeurtenissen of intrekken van toestemming een significant kortere totale mediaanoverlevingstijd (29,5 maanden) en tijd tot verergering van de aandoening (13,6 maanden) vertoonden dan degenen die de behandeling voortzetten. Voor degenen die de therapie voortzetten waren de totale mediaanoverleving en de tijd tot verergering nog niet bereikt ten tijde van de analyse. Patiënten die de behandeling staakten vanwege verergering van de aandoening werden uitgesloten van het onderzoek; daarom tonen de resultaten aan dat voortzetting van de behandeling gunstig is voor patiënten.

REVLIMID is momenteel in de Europese Unie, de Verenigde Staten, Canada, Argentinië en Zwitserland goedgekeurd voor gebruik in combinatie met dexamethasone voor de behandeling van patiënten met multiple myeloma die minimaal één voorafgaande behandeling hebben ontvangen, en in Australië in combinatie met dexamethasone voor de behandeling van patiënten wiens aandoening na één behandeling is verergerd. REVLIMID is in Canada, de Verenigde Staten en Argentinië tevens goedgekeurd voor transfusie-afhankelijke anemie vanwege MDS van laag of midden-1 risico in verband met een cytogenetische deletie-afwijking (5q) met of zonder aanvullende cytogenetische afwijkingen. REVLIMID is in de EU, VS, Zwitserland, Australia en Japan aangewezen als weesgeneesmiddel.

Over REVLIMID

REVLIMID is een IMiDs® verbinding en behoort tot een nieuwe, geoctrooieerde groep van immunomodulerende middelen. REVLIMID en andere IMiDs-verbindingen worden in meer dan 100 klinische onderzoeken continu geëvalueerd voor uiteenlopende hematologische en oncologische aandoeningen. De pijplijn van IMiDs wordt beschermd door uitgebreide intellectuele eigendomsrechten in de vorm van toegekende en aangevraagde octrooien in de VS, de EU en andere regio's, waaronder een composition-of-matter-octrooi (samenstel van stoffen) en gebruiksoctrooien.

Over multipele myeloma

Multiple myeloma (ook myeloom of plasmacelmyeloom genoemd) is een kanker van het bloed waarbij een overproductie van maligne plasmacellen in het beenmerg plaatsvindt. Plasmacellen zijn witte bloedcellen die helpen bij de productie van antilichamen die immunoglobuline worden genoemd en die infecties en aandoeningen bestrijden. De meeste patiënten met multiple myeloma hebben echter cellen die een vorm van immunoglobuline produceren die paraproteïne (of M-proteïne) heet en die niet gunstig is voor het lichaam. Daarbij nemen de maligne plasmacellen de plaats in van normale plasmacellen en andere witte bloedcellen die belangrijk zijn voor het afweersysteem. Multiple-myelomacellen kunnen zich ook aan andere lichaamsweefsels hechten, zoals botweefsel, en tumoren produceren. De oorzaak van de aandoening is nog altijd onbekend.

Celgene International Sàrl

Celgene International Sàrl, gevestigd in Boudry in het Zwitserse kanton Neuchâtel is een volledige dochter en het internationale hoofdkantoor van Celgene Corporation. Celgene Corporation, met hoofdkantoor in Summit, New Jersey, is een geïntegreerde mondiale biofarmaceutische onderneming die zich bezighoudt met de ontdekking, de ontwikkeling en het op de markt brengen van innovatieve therapieën voor de behandeling van kanker en ontstekingsziekten door middel van gen- en eiwitregulatie. Nadere inlichtingen vindt u op de website van het bedrijf: www.celgene.com.

Deze persverklaring bevat op de toekomst betrekking hebbende uitspraken die onderhevig zijn aan bekende en onbekende risico's, vertragingen, onzekerheden en andere factoren die het bedrijf niet onder controle heeft en die ertoe kunnen leiden dat de resultaten of prestaties van het bedrijf significant afwijken van de in deze op de toekomst betrekking hebbende uitgedrukte of geïmpliceerde resultaten of prestaties. Deze factoren omvatten onder meer de resultaten van lopende of toekomstige onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten, handelingen door de FDA en andere toezichtsorganen, en andere factoren beschreven in de door het bedrijf bij de Securities and Exchange Commission ingediende gegevens zoals onze 10K-, 10Q- en 8K-verslagen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.







CONTACT:



Celgene International Sàrl
Kevin Loth, +41 32 729 86 21
Directeur externe relaties