Ingezonden persbericht

Persbericht:

Nieuw album NO blues:
harmonisch huwelijk tussen vrijgezelle cowboy en Arabische bruid

Wat een paar jaar geleden begon als ongewoon experiment, is inmiddels een gevestigde naam geworden. NO blues laat niet alleen in Nederland, maar ook in Frankrijk, Oost-Europa en binnenkort in Mexico en Marokko van zich horen.

Met de release van LUMEN heeft NO blues een album gemaakt dat intiemer en volwassener klinkt dan ooit. Het is muziek van deze wereld, zonder gevangen te willen worden in het vakje wereldmuziek.
Sinds het voorjaar van 2008 is er door Gitarist Ad van Meurs, U'd speler Haytham Safia en contrabassist Anne-Maarten van Heuvelen geschreven en geschaafd aan een waardige opvolger van Farewell Shalabiye (2005) en Ya Dunya (2007). Optredens in Nederland, België, Frankrijk en Tsjechië leverde nieuwe inspiratie op, zodat Lumen in de afgelopen maanden is uitgegroeid tot een album waarin de Amerikaanse Folk-Blues en traditionele Arabische muziek een geheel vormen. Een avontuurlijke plaat die je in één nummer meeneemt over meerdere werelddelen, maar toch heel vanzelfsprekend klinkt.

Traditiegetrouw nodigt NO blues voor haar albums bijzondere gastmuzikanten uit. Voor LUMEN zijn dat de Belgische accordeoniste Sophie Cavez ( Dazibao) en duduk speelster Raphaela Danksagmüler (Oostenrijk, Atlas Ensemble). Een samenwerking die een bijzondere verbreding van het muzikale kleurenpalet oplevert.

LUMEN is in week 51 de cd van de week op radio 1

NO blues gaat in het kader van LUMEN op tournee, vergezeld door de Soedanese percussionist Osama Mileegi, zangeres Ankie Keultjes en drummer Eric van der Lest (Minyeshu).
Optredens van NO blues zijn te vinden op: www.myspace.com/nobluesnl

Einde persbericht