Ingezonden persbericht

Persbericht 3FM - 11 december 2008

Gerard Ekdom schudt zoveel mogelijk handen voor vluchtelingen

Van 19 t/m 24 december 2008 krijgt Gerard 1 euro voor elke hand die hij schudt

3FM-dj Gerard Ekdom trekt zes dagen door het land en schudt gesponsord zoveel mogelijk handen voor 3FM Serious Request. Voor iedere hand die hij schudt, ontvangt de actie 1 euro. Gerard heeft de bijna onhaalbare ambitie om in de beperkte tijd 50.000 handen te schudden. De opbrengst van alle handjes gaat naar de vluchtelingenhulp van het Rode Kruis, het doel van 3FM Serious Request dit jaar.

Gerard mag na drie jaar in het Glazen Huis te hebben gewoond, dit jaar een 'normale kerst' vieren. Maar dat betekent niet dat hij minder betrokken is bij de actie. "We hebben de handen ineen geslagen en een handige taak voor mij bedacht. Ik ga op een hartelijke manier de Kerstdagen in. Ik ga mijzelf een gat in mijn hand collecteren."

Gerard bezoekt verschillende plekken in Nederland, waaronder het NAC-stadion in Breda. Coen Swijnenberg, Giel Beelen en Paul Rabbering wonen dit jaar in het Glazen Huis dat in de Brabantse stad staat. Op 20 december tijdens de wedstrijd NAC-Vitesse probeert Gerard met zoveel mogelijk supporters kennis te maken. Waar Gerard die week verder opduikt, is komende week te horen tijdens de Arbeitsvitaminen op 3FM. Hij gaat op zoek naar locaties waar hij zoveel mogelijk mensen de hand kan schudden.

Een vluchteling is nergens zonder jouw hulp

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2007 bracht de actie 5.249.466 euro op voor schoon drinkwater. Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in voor vluchtelinghulp. Direct storten kan op giro 22744 onder vermelding van Serious Request.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl



Ingezonden persbericht