Ingezonden persbericht


www.weekvandesmaak.nl

PERSBERICHT
Biologica, 11 december 2008

Week van de Smaak:
Amsterdam nieuwe Hoofdstad van de Smaak

De landelijke organisatie van de Week van de Smaak heeft Amsterdam uitgeroepen tot de Hoofdstad van de Smaak 2009. Het centrale thema van Amsterdam wordt 'Stad van de Duizend-en-Eén Smaken', een verwijzing naar de vele culturen die de stad rijk is. In samenwerking met Proeftuin Amsterdam zullen vele tientallen activiteiten worden georganiseerd in en om Amsterdam die hun hoogtepunt beleven tijdens de Week van de Smaak (20 t/m 27 september 2009).

De 'fakkeloverdracht' aan de Amsterdamse delegatie vindt plaats in de IJsselhallen in Zwolle, de huidige Hoofdstad van de Smaak, op donderdag 22 januari rond 11 uur. Het decor van de fakkeloverdracht wordt gevormd door de BioVak-beurs, een grootschalig evenement voor ondernemers in de primaire sector. Tijdens de afgelopen Week van de Smaak (22 t/m 28 september 2008) heeft Zwolle laten zien hoeveel zij te bieden heeft op het gebied van pure producten en authentieke smaken. Er werd o.a. een Dinner in the Sky georganiseerd en een superstreekmarkt met heerlijke producten uit de directe omgeving van de stad. Het activiteitenprogramma van Amsterdam is nog 'under construction' en wordt op 22 januari gepresenteerd. Zeker is al dat het landelijke openingsevenement in de Hoofdstad plaatsvindt. De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Biologica, smaakambassadeur Pierre Wind, Euro-Toques, Slow Food Nederland, Kunsthal Rotterdam en Streekeigen Producten Nederland. Het evenement wordt komend jaar o.a. mogelijk gemaakt door: Ministerie van VWS, VSBfonds, Provincie N-Brabant, Stuurgroep LIB.

Einde persbericht