Ingezonden persbericht


Vooraankondiging

De nieuwe groei heet krimp

Inleiding
Groei en verjongen, daar gaat het hart van menig bestuurder en beleidsadviseur sneller van kloppen. Het tegenovergestelde geldt voor de woorden demografische krimp, ontgroening en vergrijzing. Toch vormen deze demografische ontwikkelingen de realiteit de komende decennia in Nederland.

De conferentie
Tijdens de conferentie 'De nieuwe groei heet Krimp' spreken bestuurders en relevante stedelijke partijen over het beleidsmatige antwoord en mogelijke strategieën om op deze krimp te anticiperen. De centrale vraag van de conferentie is dan ook: 'Hoe zijn trends op het gebied van krimp in een vroeg stadium te herkennen en op welke wijze kan in een vroeg stadium op deze trends worden geanticipeerd?' Tijdens de conferentie zal een omvattende publicatie over de aard van demografische ontwikkelingen tot nu toe en de ontwikkelingen voor de nabije toekomst van Parkstad Limburg worden gepresenteerd.

Nationale trends, lokale uitwerking
Parkstad Limburg heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met bevolkingsdaling. Daarom is Parkstad Limburg een interessante casus is voor steden en stedelijke regio's die in de komende jaren of op de langere termijn te maken krijgen met krimp. Door landelijke trends te staven aan de casus Parkstad Limburg wordt er gewerkt aan verdieping en worden er concrete beleidsmatige en strategische antwoorden geformuleerd voor alle deelnemers.

Locatie
De conferentie vindt plaats in de oude abdij Rolduc te Kerkrade. Als u lang moet reizen of graag wat meer van Limburg wilt zien is er een mogelijkheid tot overnachting in Rolduc. Als deelnemer aan de conferentie krijgt u korting op een overnachting.11 februari 2009, Rolduc, Heyendallaan 82, Kerkrade



Ingezonden persbericht