meteorologie; meten en voorspellen Experiment: Meteorologie; meten en voorspellen 11 dec 2008 10:00 - 11 dec 2008 15:00

Onderdeel: Wageningen Universiteit

Organisatie: Wageningen universiteit

Tijdens deze excursie ga je naar het weerstation van Wageningen Universiteit en maak je kennis met de experimentele kant van de meteorologie. Na een korte inleiding over wat wij meten en waarom, word je rondgeleid langs de verschillende opstellingen en instrumenten. Vervolgens doe je zelf aan de hand van een aantal opdrachten metingen aan o.a. luchttemperatuur, stralingstemperatuur en windsnelheid.

âs Middags ga je aan de slag gaan met het actuele weer. Na een korte inleiding over hoe een weerbericht tot stand komt, vorm je voor jezelf een idee van de actuele weersituatie. Je doet dit door een kaart, waarop waarnemingen van weerstations grafisch zijn weergegeven, te analyseren: tekenen van isobaren, opsporen van gebieden met bewolking en neerslag. Aan de hand van uitkomsten van een weermodel maak je ook een eenvoudige weersverwachting.

Deelnemers: Het experiment gaat alleen door met minimaal 5 deelnemers. Er kunnen maximaal 16 personen meedoen. Wil je samen met klasgenoten komen? Zorg dan dat iedereen zich apart opgeeft.

Doel: Inzicht in het meten aan en voorspellen van het weer.

Niveau: vwo 5/6

Tijdsduur: 10:00-15:00

Handleiding: Er is geen handleiding bij dit experiment.

Tip: Doe stevige (waterdichte) schoenen aan en neem eventueel regenkleding mee.

>> Klik hier voor meer informatie over dit experiment en om je aan te melden!

---

Meer over dit onderwerp
Klik hier voor meer informatie over dit experiment en om je aan te melden!