Gemeente Maassluis

En de genomineerden zijn

Op donderdag 11 december 2008 vindt de uitreiking van de verkiezing van de Maassluise vrijwilliger van het Jaar plaats. Graag stellen wij vanaf deze plek, elke week een van de genomineerden aan u voor. Deze week is dat Ada Wijnhorst. Hieronder vertelt Ada iets over haar vrijwilligerswerk.

Naam : Ada Wijnhorst

Leeftijd : 65 jaar

Actief sinds : 10 jaar

Werkt vrijwillig per week : gemiddeld 25 uur

Waarom vrijwilligerswerk?

Mijn belangrijkste drijfveer is hulp bieden aan de medemens en dat in de breedste zin. Maar in de eerste plaats aan de minst bedeelden in de derde wereld.

Wat doet u en waar?

Ik ben voorzitter en lid van het inkoopteam bij de Wereldwinkel Maassluis. We kopen de Fair-trade producten en producten van de kunstnijverheid in bij de betreffende centras. Om contact te houden met onze klanten sta ik ook een dagdeel in de winkel, verkopen doe ik graag. Verder ben ik penningmeester van het Ouder Verwanten - Beraad bij het gezinsvervangend tehuis; De Luit, De Parkhof en Schubertlaan van de ASVZ . Tot slot sta ik een dagdeel in Informatiecentrum Het Punt aan de Dr. Kuyperkade.

Waarom bij deze organisaties?

Wereldwinkel

De opbrengst uit de wereldwinkel komt ten goede aan de armste naaste. De producten die wij in de winkel verkopen worden door de mensen in de diverse ontwikkelingslanden zelf gemaakt. Wij bieden in ruil voor de producten materiele steun. Draait een project goed, profiteert het hele dorp hiervan. Er kunnen scholen komen voor de kinderen. Kortom het draagt bij aan een menswaardig bestaan.

Ouder-Verwanten-Beraad van het gezinsvervangend tehuis

Een familielid van mij woont in de Luit. Ik voel mij hierdoor geroepen actief te zijn in het Ouder - Verwanten - Beraad van het gezinsvervangend tehuis; De Luit, De Parkhof en Schubertlaan van de ASVZ . Deze buffer tussen ouders, pupillen en medewerkers, zorgt dat iedereen kan meedenken met de leiding. Betrokkenen kunnen zo een bijdrage leveren aan een goed leefklimaat voor de 50 cliënten.

Informatiecentrum Het Punt

Bij Informatiecentrum Het Punt wordt er informatie verstrekt over bezienswaardigheden in en buiten Maassluis. Ik vind het leuk mensen de recreatie mogelijkheden te laten zien. Daarnaast mag ik er de Wereldwinkel promoten.

Vrijwilligerswerk. Is het nou echt zo belangrijk?

Vrijwilligerswerk verrijkt je eigen leven en je krijgt er veel voor terug. Het draait niet alleen om geld, want vrijwilligerswerk is onbetaalbaar. Laat het zonnetje schijnen voor hen die het nodig hebben. Is vrijwilligerswerk nog onbekend? Ga het ook doen, want er gaat een wereld voor je open.

De verkiezing van Vrijwilliger van het jaar 2008 wordt georganiseerd door het Vrijwilligerssteunpunt Maassluis. Kijk op www.zoekvrijwilligerswerk.nu voor meer informatie en openingstijden van het Steunpunt. Ook kunt u hier op uw favoriete vrijwilliger stemmen. Nieuwe genomineerden aanmelden kan nog tot 1 november.