FloraHolland


Prototype uniforme stapelwagen aanwezig op ALV van 11 december

FLORAHOLLAND (21 november 2008) - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 29 mei jl. hebben de leden hun goedkeuring gegeven voor de ontwikkeling van één type stapelwagen. De projectgroep "1-kar" werkte afgelopen zomer hard aan het ontwerp van de stapelwagen. Om de kosten zo laag mogelijk te houden is er gekozen om de oud-FloraHolland stapelwagen te modificeren en onderdelen van de VBA-kar te hergebruiken. Hiernaast worden nog nieuwe stapelwagens ontwikkeld. In totaal zijn er in 2012 dan ongeveer 265.000 uniforme stapelwagens. 135.000 oud-FloraHolland stapelwagens worden gemodificeerd en van 100.000 VBA-karren worden onderdelen hergebruikt voor de fusiestapelwagen. Er worden ongeveer 30.000 nieuwe stapelwagens besteld.

Beladingsgraad
Doordat er geen beugel komt op de uniforme stapelwagen is deze beter te beladen. Daarnaast wordt de beladingsgraad beter omdat er vijf gaten bijkomen ten opzichte van de oud-FloraHolland stapelwagen. De koppeling van de stapelwagen wordt laag geplaatst. Alle specificaties die nu bekend zijn, zijn te vinden op de website van FloraHolland op een apart gedeelte voor de uniforme stapelwagen, klik hier.

Planning
In het laatste kwartaal van 2009 zijn de eerste veranderingen zichtbaar in de keten. Dan wordt er gestart met de productie van de gemodificeerde oud-FloraHolland stapelwagens en vier maanden later volgt de aanpassing van de VBA-karren. Deze aangepaste stapelwagens worden weer gebruikt in het proces. Uiteraard wordt er voor gezorgd dat de aangepaste stapelwagens nog gekoppeld kunnen worden aan de niet aangepaste stapelwagens.

In 2009 wordt gestart met het aanpassen van de infrastructuur op de veilingen. De Aalsmeer Shuttle vereist de grootste aanpassingen. Deze aanpassingen zijn noodzakelijk voordat er kan worden gestart met modificatie en productie van de stapelwagens. De test-stapelwagen is vanaf het derde kwartaal van 2009 beschikbaar voor kwekers en kopers voor het testen in hun eigen proces.

Tijdens de ALV van 11 december staan de prototypen van de nieuwe stapelwagen in de zaal.
In januari 2009 zijn de prototypen te bezichtigen op alle vestigingen. Op de website van FloraHolland staat alle beschikbare informatie over de uniforme stapelwagen. U vindt hier de laatste informatie. Deze informatie wordt regelmatig ge-update en meegestuurd met de digitale nieuwsbrief van FloraHolland. Wilt u ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen betreffende de uniforme stapelwagen? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van FloraHolland via www.floraholland.com.