Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Topsprekers op Conferentie 'Global Values'

11 december 2008 - 12 december 2008

In het kader van het NWO-onderzoeksprogramma Ethiek, Onderzoek & Bestuur organiseert NWO, in samenwerking met de Universiteit Leiden en het Grotius Centre, de conferentie The United Nations and the Evolution of Global Values.

Op het congres spreken onder meer rechter Rosalyn Higgins (President van het Internationaal Gerechtshof), Frank Majoor (Nederlands Ambassadeur van de VN in New York), Joris Voorhoeve (voormalig Minister van Defensie) en Thomas Weiss (City University of New York and Director of the United Nations Intellectual History Project). Op 11 december staan er een aantal lezingen op het programma. Op 12 december zijn er panelsessies.

In het onderzoeksprogramma Ethiek, Onderzoek & Bestuur worden ethische dilemma's wetenschappelijk doordacht. Het gaat dan vooral om vraagstukken waarmee beleidsmakers en overheden worden geconfronteerd. Het project 'United Nations and global values' richt zich in het bijzonder op de morele achtergrond van de VN en hoe de VN het denken over internationale verhoudingen heeft beïnvloed.

Indien u het congres wilt bijwonen, wordt u verzocht u uiterlijk 1 december aan te melden bij Otto Spijkers
(o.spijkers@law.leidenuniv.nl). In verband met de beveiliging van het Vredespaleis is aanmelding verplicht.

* 11 december, 15.00 - 18.45 uur

* 12 december, 9.00 - 17.30 uur

* Locatie: Vredespaleis, Den Haag

* Deelname is gratis, registratie is verplicht

Meer informatie over de conferentie, het programma en bereikbaarheid.