Wageningen Universiteit en Researchcentrum en onderzoek Klimaat in onderwijs en onderzoek

11 dec 2008 10:00 - 11 dec 2008 16:00

Locatie: Forum Wageningen

Organisatie: Wageningen Universiteit
Website:
http://www.wageningenuniversiteit.nl/NL/onderwijs/Studiedagen+decanen/ decanenkring+dagen/11+december+Klimaat+in+onderzoek+en+onderwijs/

Klimaat in onderwijs en onderzoek, Studiedag voor HAVO-VWO decanen georganiseerd door Hogeschool van Hall Larenstein en Wageningen Universiteit.

11 december 2008, van 10.00 tot 16.00 uur

Locatie: Wageningen

Klimaatverandering is een gegeven, daarover zijn wetenschappers in de hele wereld het eens. Maar hoe moeten we daarmee omgaan? Dat is de belangrijkste vraag als het gaat om de toekomst van de aarde. Wageningen UR speelt een toonaangevende rol in klimaatvraagstukken. Wij brengen de klimaatveranderingen in beeld en geven aan wat dat betekent voor de mensen, de natuur en de landbouw. Dat doen we regionaal en mondiaal. En ook doen we onderzoek naar hoe we klimatveranderingen kunnen beperken en hoe we mensen 'klimaatvriendelijker' kunnen laten handelen. Klimaat speelt een rol in veel opleidingen van Wageningen UR. We bieden opleidingen op het gebied van gezondheid, leefstijl en leefomstandigheden, voeding en voedselproductie en leefomgeving.