Gemeente Enkhuizen

Informatiebijeenkomst Wijkgericht werken voor bewoners buiten de vesting

Wijkgericht werken is een nieuwe term die zoveel betekent als het komen tot een verbetering van het woon- en leefklimaat van een wijk. Dit kan alleen door een goede samenwerking tussen bewoners, gemeente en instellingen. Niet alleen samenwerken, maar ook informatie is belangrijk. Hoe kijkt u bijvoorbeeld aan tegen het onderhoud van de openbare ruimte, de veiligheid en de sociale samenhang in de wijk. Maar ook, hoe kunt u daar zelf aan bijdragen. Burgemeester en wethouders hechten veel waarde aan de actieve betrokkenheid van bewoners en willen daarom samen met u zoeken naar de mogelijkheden in uw wijk.

Overleg met bewoners op 11 december 2008
Op 27 oktober 2008 is de gemeente in overleg gegaan met bewoners uit de binnenstad. Op 11 december aanstaande is er een bijeenkomst met bewoners van buiten de vesting:

De bijeenkomst vindt plaats in wijkcentrum De Bonte Veer, Wielewaal 1 om 20.00 uur.

Naast alle bewoners nodigen wij ook alle buurtverenigingen, huurdersverenigingen, winkeliersverenigingen en andere belangenorganisaties van bewoners van harte uit voor deze bijeenkomst. Wij verzoeken u per organisatie met een vertegenwoordiging van maximaal drie mensen te komen.

Tijdens de bijeenkomst vragen wij u om aan te geven wat er goed gaat als het om het woon- en leefklimaat gaat, maar ook wat beter kan. Daarnaast vragen wij u om suggesties te geven over hoe de communicatie tussen bewoners en de gemeente kan worden verbeterd. Met de informatie vanuit de bewoners(organisaties) wordt het wijkgericht werken verder uitgewerkt.

Aanmelden
U kunt zich voor de bijeenkomst aanmelden bij de heer A. Schaake, beleidsmedewerker bij de gemeente Enkhuizen, tel.: (0228) 36 01 93. Mailen mag ook: a.schaake@enkhuizen.nl
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl